Ξεκάθαρα αρνητική εντύπωση για τα ματς κεκλεισμένων των θυρών στην εποχή του κορωνοϊού έχει σχηματίσει ο Κλαούντιο Ρανιέρι, εκφράζοντας παράλληλα την αβεβαιότητα που επικρατεί στις τάξεις της Σαμπντόρια ενόψει επανέναρξης.

Το σκηνικό του restart στη Serie A ακόμη είναι θολό, μια και εκκρεμεί το πρωτόκολλο υγιεινής ενώ το ποδοσφαιρικό lockdown στην Ιταλία θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις 14 Ιουνίου. Ωστόσο, ακόμη κι αν τελικά το πρωτάθλημα επαναρχίσει, τα παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο κι αυτό είναι κάτι που για τον Κλαούντιο Ρανιέρι αλλοιώνει το ίδιο το άθλημα.

Σε συνέντευξή του στις «Times of India», ο Ιταλός άλλοτε τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος και νυν της Σαμπντόρια μίλησε για τις διαδικασίες ασφαλείας που περνά η ομάδα του με στόχο την επανέναρξη και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς… δεν είναι ποδόσφαιρο»:

«Επιστρέψαμε στις προπονήσεις και περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επανέναρξη. Υπάρχουν πολλές ανησυχίες, διότι κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέπειες τυχόν θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες που δείχνουν θετικοί στον κορονοϊό. Προχωράμε με μεγάλη προσοχή, πολλά τεστ, οι παίκτες εξετάζονται καθημερινά. Αν το πρωτάθλημα επαναρχίσει, θα παίζουμε ματς ανά τρεις ημέρες, μέσα στο καλοκαίρι την πιο ζεστή περίοδο. Δεν υπάρχει ιστορικό για να σε βοηθήσει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολλή κοινή λογική και ένα πνεύμα προσαρμοστικότητας. Ευτυχώς προκρίθηκε ο κανόνας των 5 αλλαγών. Ήμουν υπέρ και σίγουρα θα μας βοηθήσει. Αν αρχίσουμε και πάλι, τα παιχνίδια θα είναι χωρίς κοινό, όμως και ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο… δεν είναι ποδόσφαιρο».