Ίντερ και Αταλάντα δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα σχετικά με το θέμα των πειραγμένων ισολογισμών, σε αντίθεση με τη Νάπολι που βρίσκεται και αυτή στο στόχαστρο του εισαγγελέα.

Θα έχει πολλά επεισόδια και ακόμη περισσότερες εξελίξεις το οικονομικό σκάνδαλο στην Ιταλία που αφορά τους πειραγμένους ισολογισμούς των ομάδων. Μετά την Γιουβέντους και την εξονυχιστική έρευνα που γίνεται εις βάρος της, με πιθανές τιμωρίες να υπάρχουν, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται αρκετοί ακόμη σύλλογοι.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, με αυτούς που προς το παρών την βγάζουν «καθαρή». Η Ίντερ δεν πρόκειται να ελεγχθεί για τα οικονομικά της, αφού οι ισολογισμοί που παρουσιάζει είναι «καθαροί». Κάτι που έχει ανακοινώσει ο CEO του συλλόγου, Αντρέα Αντσινέλι, στους συνεργάτες του μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ είχε ενημερωθεί σχετικά με το παραπάνω γεγονός και από τον προκάτοχό του, Αλεσάντρο Αντονέλο.

Την ίδια ώρα, ούτε η Αταλάντα θα αντιμετωπίσει σχετικό πρόβλημα με τις αρχές της χώρας, το οποίο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέα Περκάσι. «Ρώτησα τους συνεργάτες μου: “είμαστε εντάξει;” και μου απάντησαν πως όλα είναι μια χαρά. Οπότε δεν έχω κάτι παραπάνω να πω για αυτό», ανέφερε σε τοπική ιστοσελίδα του Μπέργκαμο.

Αντιθέτως, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται η Νάπολι σχετικά με την προ δύο ετών μεταγραφή του Βίκτορ Οσιμέν, όπου πιθανότητα οι «παρτενοπέι» χρησιμοποίησε το νομικό παράθυρο του «plusvalenza» για να εμφανίσει κέρδη στον ισολογισμό της.

Η μετακίνηση του Νιγηριανού φορ από τη Λιλ στη Νάπολι είχε κοστίσει περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, με τους Ιταλούς να δίνουν ως αντάλλαγμα τον Ορέστη Καρνέζη αλλά και τρεις ποδοσφαιριστές από την Primavera (σσ. ομάδα νέων), κοστολογώντας 5 εκατ. ευρώ έκαστος. Πρόκειται για τους Παλμιέρι, Μάντσι, Λιγκουόρι, οι οποίοι δεν είχαν ούτε μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα και από τη στιγμή που πήγαν στη Λιλ… βολοδέρνουν ως δανεικοί σε συλλόγους της τρίτης και τέταρτης κατηγορίας της Γαλλίας!