Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι παραδέχθηκε πόσο σκληρή είναι η απόφαση να φύγει από τη Νάπολι, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι το πιο σωστό πράγμα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Νάπολι την Κυριακή υποδέχεται την Σαμπντόρια, για την τελευταία αγωνιστική της Serie A. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, εξηγώντας παράλληλα και τους λόγους που τον οδηγούν στην αποχώρηση από τους «παρτενοπέι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους με τους οποίους συναντήθηκα αυτά τα δυο αξέχαστα χρόνια, μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, μια πόλη με οπαδούς από όλο τον κόσμο και παιδιά που με αγκάλιασαν και μου έδειξαν το μέλλον της ιταλικής εθνικής ομάδας. Ευχαριστώ την ομάδα νέων, όλο το σταφ, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τον πρόεδρο και ολόκληρη την ομάδα», ανέφερε αρχικά.

Για την σχέση του με τον Ντε Λαουρέντις είπε: «Μετά τη νίκη του σκουντέτο, ο πρόεδρος είπε σε όλους πράγματα που θα προτιμούσα να τα πει απευθείας σε εμένα πρώτα. Μόλις συναντηθήκαμε ”καθαρίσαμε” το κλίμα σε 15 λεπτά. Δεν είμαι κάποιος που αλλάζει εύκολα ιδέα και αποφάσισα να φύγω γιατί νιώθω ότι έδωσα ό,τι είχα.

Δεν έχω πια την ενέργεια να ανταποκριθώ στα πρότυπα αυτού που αγαπούν τόσο πολύ οι άνθρωποι, οπότε πρέπει να κάνω δύο βήματα πίσω και να φύγω. Έφυγα από εκείνο το δείπνο με τον πρόεδρο να λέει ότι η Νάπολι θα έχει μεγάλο μέλλον».

Τέλος, σε ερώτηση γιατί φεύγει από την ομάδα ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι είμαι ικανός να δώσω τη χαρά που αξίζουν αυτοί οι οπαδοί. Η πιο δύσκολη στιγμή θα είναι η αγκαλιά με τους παίκτες. Κατάλαβα τις τελευταίες μέρες πόσο σκληρή ήταν αυτή η απόφαση. Αφήνω μια ομάδα που είναι δυνατή από κάθε άποψη, που έχει τα θεμέλια να χτίσει περισσότερα. Η αγάπη που με περιβάλλει μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να αποδέχομαι αυτή την απόφαση. Μου αρέσει η ιδέα να γίνω επίτιμος πολίτης της Νάπολης, να επιστρέψω εδώ μετά από 10 χρόνια και να εξακολουθώ να θεωρούμαι φίλος για πολλούς».