Μπελάδες τόσο για τον Τζανπιέρο Γκασπερίνι, όσο και για την Αταλάντα, με τον Ιταλό τεχνικό να κινδυνεύει να χάσει τον τελικό του Coppa Italia.

H La Dea πηγαίνει εκπληκτικά το τελευταίο διάστημα. Έχει 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς στην Serie A και βρίσκεται μέσα στην 4άδα. Ο στόχος της 3ης σερί παρουσίας στο Champions League είναι κοντά. Κοντά είναι επίσης φέτος και ένας τίτλος αφού η Αταλάντα έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Σε αυτόν όμως κινδυνεύει να παραταχθεί χωρίς τον προπονητή της και αυτό έχει να κάνει με μια υπόθεση ντόπινγκ.

Ο Γκασπερίνι κατηγορείται για το ότι δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ σε παίκτη του. Πιο συγκεκριμένα, ότι επιτέθηκε λεκτικά στον υπεύθυνο της Ομοσπονδίας διακόπτοντας τη διδικασία και έστειλε τον ποδοσφαιριστή του να επιστρέψει στην προπόνηση. Έτσι, ο Εισαγγελέας, Πιερφίλιπο Λαβιάνι, ζητά τιμωρία 20 ημερών για τον Γκασπερίνι, ο οποίος θα απολογηθεί στις 10 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι ο allenatore μπορεί να χάσει τα 3 τελευταία ματς της Serie A και τον τελικό του Coppa Italia.