Το δέσιμο του Ντρις Μέρτενς με τη Νάπολι, τους ανθρώπους και τον κόσμο της είναι μεγάλη. Τα εννέα χρόνια που αγωνίστηκε στη ομάδα του ιταλικού Νότου έγραψε ιστορία, καθώς ξεπέρασε το 2020 τον Μάρεκ Χάμσικ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των παρτενοπέι, με 148 γκολ σε 397 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο, η χρυσή τομή στο οικονομικό σκέλος δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα να μην ανανεώσει. Ο 35χρονος Βέλγος μέσα από ένα συγκινητικό video που δημοσίευσε στα social media αποχαιρέτησε τους οπαδούς της ομάδας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του.

«Αγαπητοί Ναπολιτάνοι, ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά δεν ήξερα πόσο δύσκολο θα ήταν να πω αντίο. Αυτή η πόλη με έχει υιοθετήσει, με αγάπησε και με στήριξε. Τα ρεκόρ και οι νίκες θα μείνουν στα βιβλία, αλλά οι άνθρωποι θα είναι πάντα στην καρδιά μου και είμαι πολύ χαρούμενος που ο γιος μου Τσίρο γεννήθηκε εδώ.

Για 9 χρόνια η Νάπολη ήταν η γη μου, η πόλη έγινε κομμάτι μου και αποφάσισα να κρατήσω το σπίτι μου στον Κόλπο. Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες: δεν τελείωσε όπως θα ήθελα, αλλά για μένα δεν είναι ένα αντίο, είναι ένα “τα λέμε σύντομα”. Νάπολι, αλλά πόσο πολύ το διασκεδάσαμε…».