Την αυτοκριτική του έκανε ο Κάρολ Σφιντέρσκι με αφορμή το επεισόδιο στο ματς με την Αλβανία, που προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Σε δηλώσεις του ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναγνώρισε ότι ο τρόπος που πανηγύρισε το νικητήριο γκολ προκάλεσε σε ένα βαθμό τη βροχή αντικειμένων αμέσως μετά (αλλά και στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα).

«Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Όχι ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Έχουν γίνει πάρα πολλά στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος με τους οπαδούς πριν από την πανδημία. Νομίζω ότι θα μπορούσε να συμβεί και κάτι παρόμοιο», ανέφερε αρχικά ο Σφιντέρσκι.

Και κατέληξε: «Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ που σημείωσα. Ήταν φανταστικό το συναίσθημα να σκοράρεις σε ένα τέτοιο εκτός έδρας παιχνίδι. Από την άλλη το γεγονός ότι οι οπαδοί αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο ήταν ως ένα βαθμό και δική μου ευθύνη.

Δεν ήταν αναγκαίο να τρέξω προς το μέρος τους για να πανηγυρίσω, αλλά εκείνη την στιγμή βρισκόμουν κάτω από την επιρροή των συναισθημάτων μου».