Ο Στέλιος Ηλιάδης είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για οφειλές των «κυανόλευκων» προς τον ίδιο με την απόφαση να δικαιώνει τον Ηρακλή, και τον συνήγορο της ομάδας να κάνει λόγο για ηθική νίκη της ομάδας.

Ο Στέλιος Ηλιάδης (αγωνίστηκε στον Γηραιό επί εποχής προεδρίας Αντώνης Ρέμου) διεκδικούσε από την ΠΑΕ Ηρακλής περίπου 90 χιλιάδες ευρώ, καθώς είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Ο συνήγορος της ομάδας, Βαγγέλης Χατζηιωάννου μιλά για την απόφαση που δικαίωσε τον Ηρακλή, τονίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου για τους «κυανόλευκους».

Αναλυτικά:

«Ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος επέλεξε τον δικαστικό δρόμο, ζητούσε από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ του Ρέμου, τον παραδοσιακό Ηρακλή δηλαδή, αφού υπήρξαν άλλοι τρεις στην συνέχεια, δεδουλευμένα αξίας 90 χιλιάδων ευρώ που μετά από τόκους και δικαστικά έξοδα σήμερα ανέρχονται περίπου στα 200 χιλιάδες».

Για το αν ήταν καθοριστική η απόφαση που δικαιώνει τον Γηραιό:

«Μπορώ να χαρακτηρίσω την σημερινή ημέρα ως deadline. Για να το εξηγήσω, αν γινόταν δεκτή η προσφυγή του Ηλιάδη, πέρα από το ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί ο παίκτης, θα ξεκινούσε ένα «τσουνάμι» προσφυγών, από παίκτες που αγωνίστηκαν την εποχή του Ρέμου και παλαιότερα μέχρι και σήμερα. Αυτό θα σήμαινε πως το ποσό το οποίο θα χρειαζόταν για να αποπληρωθούν συνολικά όλες οι προσφυγές θα έφτανε τα 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο το οποίο ούτε ο Ευγενίου, ούτε φυσικά κάποιος συνετός άνθρωπος θα μπορούσε να διαθέσει».

Για το αν υπάρχουν από την εποχή του Τομ Παπαδόπουλου οφειλές σε παίκτες:

«Τον καιρό που είναι ο Τομ Παπαδόπουλος, πέρα από τον Κανακούδη, όπως άκουσα να λέει στην εκπομπή σας, δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να υπάρχουν οφειλές. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο, που είναι της μόδας τώρα τελευταία, αφού όλες οι υποθέσεις πάνε εκεί, η σύνθεση που εκδίκασε την υπόθεση αποτελούνταν από μία Αρειοπαγίτισσα δικαστικό, από έναν διαιτητή του ΠΣΑΠ που επέλεξε ο ίδιος ο Ηλιάδης, και από έναν εισηγητή του ΠΣΑΠ που ορίσαμε εμείς. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τους ήταν 3-0. Ούτε ο δικαστής που επέλεξε ο παίκτης δεν ψήφισε υπέρ του!»

*Οι δηλώσεις είναι από το ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5.