Ιωνικός και Ξάνθη κόλλησαν στο 1-1 και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τις πρώτες θέσεις, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής.

Από έναν βαθμό αυτόν της ισοπαλίας έβαλαν στο σακούλι τους Ιωνικός και Ξάνθη…Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση στο ματς, το οποίο είχε ένταση στα πρώτα λεπτά του ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Αυτό είχε σαν συνέπεια να υπάρξει σύρραξη στο 24΄ ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και να αποβληθεί ο Τσιριγώτης του Ιωνικού…

Σ΄ότι έχει να κάνει με αξιόλογες φάσεις, που δημιούργηθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αυτές ήταν όλες κι όλες μόλις τρεις δύο για τον Ιωνικό και μία για την Ξάνθη. Στο 27΄ πλασέ του Φαζού απέκρουσε αρχικά ο Ίτσο, για να διώξει στην συνέχεια της φάσης πάνω στην γραμμή ο Βέρκερ, ενώ δύο λεπτά μετά η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είχε νέα καλή στιγμή, με το σουτ του Νιάσε αν αποκρούεται από τον Ίτσο.Η απάντηση από το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ ήρθε στο 33΄ με το σουτ του Μπριλάντε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκίνη.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με συνέπεια το στείρο 0-0 να μείνει ως έχει… Στην επανάληψη και για την ακρίβεια στο 56΄ η Ξάνθη ήταν αυτή, η οποία έφτασε κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να μπορέσει να το πετύχει… Αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Θρακιώτες, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 65΄ με ένα καταπληκτικό σουτ του Πλατέλλα. Η χαρά όμως του Ιωνικού κράτησε για λίγο, καθώς στο 68΄ η Ξάνθη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με κεφαλιά του Έμπερτ. Από το σημείο εκείνο και μετά o Ιωνικός ήταν που ενέτεινε την πίεση του, προκειμένου να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Aυτό θα μπορούσε να είχε γίνει στην φάση του 73΄, η προσπάθεια του Ρόλε όμως δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από το σημείο εκείνο και μετά και παρά την πίεση που άσκησε ο Ιωνικός, δεν άλλαξε κάτι στο υπάρχον 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Έπειτα από το αποτέλεσμα αυτό, ο Ιωνικός παραμένει τέταρτος στην βαθμολογία με 22 βαθμούς, ενώ οι ακρίτες έκτοι με 17.

Περισσότερα σε λίγο…