Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Παναγιώτης Μπαντής επανέλαβε την αναγκαιότητα να συνεχιστούν Super League 2 και Football League, αλλιώς κινδυνεύουν να αφανιστούν.

Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε ο Παναγιώτης Μπαντής.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σε δηλώσεις που έκανε τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τόσο της Super League 2, όσο και της Football League η έναρξη των οποίων έχει καθυστερήσει αρκετά.

«Δεν είναι ευχάριστες οι συνθήκες που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να κοιτάξουμε λίγο το κάθε επάγγελμα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή η δεύτερη και τρίτη κατηγορία δεν έχουν αρχίσει και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συμβαίνει αυτό. Έγιναν συνεχείς αναβολές με την αιτιολογία της έλλειψης τηλεοπτικού συμβολαίου, που ακόμη δεν υπάρχει. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, αλλά πρέπει να εστιάσουμε στο ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για να αρχίσουν αυτά τα πρωταθλήματα» ανέφερε ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο 35χρονος τερματοφύλακας πρόσθεσε τα εξής: «Πρέπει να υπάρχει εξαίρεση προς αυτούς τους επαγγελματίες αθλητές. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι της Super League. Κατανοώ όλους τους κλάδους, αλλά στο κομμάτι του αθλητή υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν είναι σαν ένα μαγαζί που το κλείνω και ανοίγω μετά από έναν μήνα μέσα σε μια μέρα. Εδώ χρειάζονται παραπάνω μέρες προετοιμασίας. Αν σε κλείσουν για 20 μέρες, χρειάζονται 40-50 μέρες να επανέλθεις».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Δευτέρα (16/11) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «Έχουμε μια τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τον υφυπουργό για να του μεταφέρουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας. Σε λίγες μέρες σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα συμπληρώσουμε δέκα μήνες αγωνιστικής απραξίας. Πέρα από το οικονομικό, διακινδυνεύεται και η ίδια καριέρα των ποδοσφαιριστών. Κάθε μέρα που χάνεται δεν αναπληρώνεται».