Η Super League 2 βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης, με το σχέδιο να προβλέπει πως δέκα ομάδες θα υποβιβάζονται κάθε χρόνο, ενώ αναμένεται το τι μέλλει γενέσθαι με ΟΦ Ιεράπετρας και Καραϊσκάκη Άρτας.

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με την αναδιάρθρωση και τη δημιουργία ενιαίας Super League 2. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια δεδομένα που προκύπτούν από τη διοργανώτρια αρχή. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για πρωτάθλημα δύο ομίλων (18 έκαστος) με γεωγραφικά κριτήρια. Τι μέλλει γενέσθαι αν κάποια ή κάποιες δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το μετοχικό κεφάλαιο (250.000 από 30.000 ευρώ που ίσχυε) ή δεν καταθέσουν εγγυητική 100.000 ευρώ (από 15.000); Δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θα αντικαθίστανται κιόλας από άλλες της Γ’ Εθνικής.

Στις 36 ομάδες υπολογίζονται οι ουραγοί της Super League 2 ΟΦ Ιεράπετρας, Καραϊσκάκης Άρτας, αλλά για να οριστικοποιηθεί η παρουσία τους θα πρέπει να γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση. Στο ερώτημα, αν δεν παραμείνουν τι μέλλει γενέσθαι με τα κενά, δεν έχει δοθεί απάντηση…

Σε βάθος τριετίας στόχος, σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, είναι να μετέχουν στο πρωτάθλημα 18 ομάδες. Βάσει, λοιπόν, των υπολογισμών που κάνει η διοργανώτρια αρχή, από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται 5 (10 στο σύνολο) και από τη Γ’ Εθνική θα προβιβάζονται 4.