Η FIFPro, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί τους ποδοσφαιριστές να μην υπογράψουν συμβόλαιο στην Super League 2 και σε έξι ακόμα πρωταθλήματα, για οικονομικές παραβιάσεις.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, FIFPro, μέλος της οποίας είναι ο ΠΣΑΠΠ και άλλες 65 ενώσεις, σε ανακοίνωσή της, προέτρεψε στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μην υπογράψουν σε επτά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και τη Super League 2, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ως προς τη Super League 2 η FIFPro ανέφερε τα εξής: “Στο δεύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας, οι σύλλογοι βάζουν λουκέτο (είτε διάλυση είτε υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική), συχνά χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που επιδιώκουν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA”.

Τα άλλα πρωταθλήματα στα οποία η FIFPro προτρέπει τους παίκτες να μην υπογράψουν είναι σε Ρουμανία, Τουρκία, Αλγερία, Κίνα, Σαουδική Αραβία και Λιβύη.