Ολοκληρώθηκε η απολογία του 23χρονου κατηγορούμενου, πρώτου συλληφθέντα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και πριν από λίγο πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν από κοινού για την ποινική του μεταχείριση. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι θα οδηγηθεί στα κρατητήρια, αφού έχει ήδη καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν από την αστυνομία σε σύνδεσμο οπαδών, τα κλειδιά του οποίου κατείχε.

Ο 23χρονος, η απολογία του οποίου στην ανακρίτρια κράτησε σχεδόν δύο ώρες, διώκεται για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Φέρεται να ομολόγησε ότι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, ως οδηγός του ενός από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες, αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην φονική επίθεση. Τόνισε ότι δεν κατέβηκε από το όχημα και ότι δεν είχε μαζί του κάποιο όπλο.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή ο 23χρονος αρνιόταν οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, υποστηρίζοντας στους αστυνομικούς ότι δε γνωρίζει για ποιο λόγο κρατείται και ανακρίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, είχαν πάρει προθεσμία οι οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Πηγή: ethnos