Ενόχληση στην Ένωση για τους χειρισμούς από πλευράς του Σέρβου μέσου, που θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Δημοσιεύματα στην Σερβία χθες (10/6) και σήμερα, κάνουν λόγο για άρνηση της ΑΕΚ να συναινέσει στην επιθυμία του Νέναντ Κρίστιτσιτς να αποδεσμευθεί και να επιστρέψει στο Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα, αφήνοντας απλά τα χρήματα από το επόμενο χρόνο του συμβολαίου του. Που φτάνουν τις 700 χιλιάδες με την προβλεπόμενη από την αρχή αύξηση, καθώς είναι και ο τελευταίος χρόνος.

Στην διοίκηση της ΑΕΚ θεωρούν πως ο Κρίστιτσιτς δεν έχει χειριστεί σωστά το θέμα από την αρχή και πιστεύουν πως ουσιαστικά επιχειρεί να τους φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων. Εδώ να θυμίσουμε πως η Ένωση, τον Γενάρη του 2019 που έφερε τον παίκτη στην Ελλάδα, κατόπιν και δικής του πίεσης επειδή δεν ήθελε να φύγει με την εντύπωση πως… αδειάζει τον Αστέρα, πλήρωσε τις 500 χιλιάδες της ρήτρας, αν και τον επόμενο Ιούνιο μπορούσε να τον πάρει ως ελεύθερο. Και 2,5 χρόνια μετά, χωρίς ο παίκτης να έχει αποδώσει σε σταθερή βάση τα αναμενόμενα, καλείται… να χορέψει στους ρυθμούς του Κρίστιτσιτς, που αποφάσισε πως δεν θέλει να μείνει άλλο στην Ελλάδα.

Στην Σερβία γράφουν πως η ΑΕΚ θέλει ακριβώς το ποσό που ξόδεψε τον Γενάρη του 2019 για να αποδεσμεύσει τον Κρίστιτσιτς. Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα αυτό, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα τουλάχιστον, ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει βάλει οποιοδήποτε ποσό στο τραπέζι. Να πούμε εδώ πως τα δημοσιεύματα στην Σερβία, επιβεβαιώνουν απόλυτα το ρεπορτάζ του SDNA, για την πρόθεση της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα να βάλει μέσα στο παιχνίδι για μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τον Κρίστιτσιτς, τον 31χρονο επιθετικό χαφ από την Γκαμπόν, τον Ντελόρ Κανγκά. Στην Σερβία γράφουν πως αυτό δεν προχωράει επειδή ο παίκτης επιθυμεί να μείνει στον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο, ακόμη κι αν ισχύει αυτό, από πλευράς ΑΕΚ δεν υπήρξε ως τώρα κάποια θετική ανταπόκριση στην κρούση που έγινε για τον Κανγκά. Μάλλον προς το αρνητικό είναι οι άνθρωποι της Ένωσης.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δεν θα υπάρξει καμιά πρόοδος στην υπόθεση του Κρίστιτσιτς. Με τον ίδιο να δηλώνει στους ανθρώπους της ΑΕΚ πριν φύγει, πως αν δεν προχωρήσει η μεταγραφή του, σκέφτεται ακόμη και να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Επειδή φυσικά στην Ένωση γνωρίζουν πως αυτό είναι ένα ακόμη μέσο πίεσης, δεν το λαμβάνουν υπόψη. Άλλωστε και να συμβεί, πάλι κερδισμένοι θα είναι αφού δεν θα πληρωθεί ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου. Επίσης υπάρχουν πολλά παράπονα για τον Κρίστιτσιτς, που έχει στηριχθεί πολύ από πλευράς διοίκησης της ΑΕΚ, ακόμη και σε περιπτώσεις που είχε δώσει σοβαρή αφορμή. Όπως στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό, την σεζόν 2019-2020, όταν ζήτησε να γίνει αλλαγή λέγοντας πως είχε… πονοκέφαλο. Επίσης, είναι σαφές πως ο Σέρβος μέσος δεν ανταποκρίθηκε ποτέ απόλυτα στα στάνταρ που τέθηκαν με το ποσό με το οποίο αγοράστηκε (πολύ μεγάλο αν σκεφθεί κανείς πως λίγους μήνες μετά έμενε ελεύθερος), αλλά και στο υψηλό συμβόλαιο που έχει.

Στην πραγματικότητα αναμένεται κάποια συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς Ερυθρού Αστέρα, για να ανοίξει σοβαρά για την ΑΕΚ, η κουβέντα γύρω από τον Κρίστιτσιτς. Σε ό,τι αφορά την στάση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πρέπει να σημειωθεί πως δεδομένης της επιθυμίας του παίκτη να φύγει, στα πλάνα του νέου τεχνικού, δεν είναι στο προσκήνιο η παρουσία ή όχι του Κρίστιτσιτς. Και σε καμιά περίπτωση δεν έχει ζητήσει να βρεθεί η άκρη στην υπόθεση, για να τον έχει την σεζόν που έρχεται. Άλλωστε η ΑΕΚ εξετάζει εδώ και καιρό επιλογές και για την θέση που κάλυψε και φέτος κατά κανόνα ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, δεδομένης και της απουσίας του Σιμόες, για πολύ καιρό ακόμη.