Σχεδόν έτοιμοι είναι οι Κώστας Γαλανόπουλος και Σέρχιο Αραούχο. Οι δύο παίκτες της «Ενωσης» θα τεθούν και πάλι στη διάθεση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, και στο φιλικό με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (14/8) για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έχοντας αποκλειστεί από την Ευρώπη δεν έχει επίσημους αγώνες αυτήν την περίοδο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος με συνέπεια να δίνει φιλικές αναμετρήσεις. Όπως αυτή που έδωσε στα Σπάτα το προηγούμενο Σάββατο με τον Απόλλωνα Σμύρνης ή όπως αυτή που έχει το Σάββατο (14/8) στις 20:30 στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Λαμία. Ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Οι κιτρινόμαυροι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιούσαν καθημερινά απογευματινή προπόνηση στα Σπάτα με τους Γαλανόπουλο, Αραούχο και Μάνταλο να ανεβάζουν σταδιακά ρυθμούς. Το μεγάλο ερωτηματικό είχε να κάνει με τον πρώτο, ο οποίος ακολουθεί ατομικό από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, ωστόσο τελευταία αισθανόταν πολύ καλά και η επιστροφή του, όπως και των υπολοίπων, ήταν θέμα χρόνου.

Ο «Γαλανό» αναμενόταν να μπει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε σε κανονικό πρόγραμμα. Τελικά αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα (16/8), όπως και με τον Αραούχο. Αμφότεροι θα τεθούν ξανά στη διάθεση του Μιλόγεβιτς, ενώ στη συνέχεια λογικά θα ακολουθήσει και ο Μάνταλος. Εκτός από αυτούς, για ακόμη μια μέρα ατομικό πραγματοποίησαν τόσο ο Μπακάκης, όσο και ο Σιμόες που επίσης δεν υπολογίζονται από τον Σέρβο τεχνικό για το αυριανό φιλικό στο ΟΑΚΑ.

Το ζητούμενο για τον Μιλόγεβιτς είναι πλέον να βρει με την πάροδο του χρόνου την κατάλληλη ομοιογένεια και χημεία σε ένα σύνολο με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές κι ενώ επίκεινται και άλλες δύο ακόμα προσθήκες μέχρι τη λήξη των μεταγραφών με ένα αριστερό εξτρέμ και έναν δημιουργικό κεντρικό μέσο. Ο Σέρβος κόουτς θέλει να δει στο αυριανό φιλικό αυτά που δουλεύει στα Σπάτα όσον αφορά τη συγκέντρωση, τη σωστή επιθετική ανάπτυξη και την ορθολογική λειτουργία σε όλες τις γραμμές, ενόψει και της έναρξης της Super League Interwetten, αν και τη δεδομένη στιγμή η έναρξή της παραμένει στον «αέρα».