Ο Εχσάν Χατζισαφί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και δεν θα ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Ιράν, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της.

Η ΑΕΚ για τις επόμενες δέκα μέρες ήταν αναγκασμένη να χάσει τους τρεις Ιρανούς διεθνείς, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Μιλάντ Μοχαμαντί και Εχσάν Χατζισαφί λόγω των υποχρεώσεών τους με την Εθνική τους ομάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και οι τρεις θα έχαναν το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (το οποίο αναβλήθηκε) και τα ματς πρωταθλήματος με Βόλο και Άρη.

Όπως έγινε γνωστό από την Εθνική ομάδα του Ιράν το βράδυ της Δευτέρας όμως, ο Χατζισαφί δεν ταξίδεψε μαζί με τους Ανσαριφάρντ και Μοχαμαντί και μένει τελικώς εκτός αποστολής καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ήταν ένα από τα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στην ΑΕΚ στους ελέγχους της περασμένης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Εθνικής ομάδας του Ιράν, Μοϊτάμπα Κορσίντι με δηλώσεις του τόνισε: «Ο Εχσάν Χατζισαφί βρέθηκε θετικός στο τεστ που υποβλήθηκε και δεν θα τον έχουμε. Ο Εχσάν έκανε το τεστ στην Ελλάδα και επειδή ήταν θετικός δεν μπόρεσε να ταξιδέψει». Επίσης από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν έγινε γνωστό ότι εκτός από τον Χατζισαφί, δύο ακόμα παίκτες, οι Σαρντάρ Αζμούν και Αχμάντ Νουρολάχι βρέθηκαν κι αυτοί θετικοί στον κορονοϊό και δεν θα είναι διαθέσιμοι.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Χατζισαφί μένει εκτός πλάνων του Ιράν για τα παιχνίδια με Ιράκ και ΗΑΕ και παραμένει στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ όταν βγάλει αρνητικό δείγμα.