Η ΑΕΚ πήγε με συγκεκριμένες προτάσεις στο ΔΣ της Super League για να κλείσει θέματα που απασχόλησαν έντονα φέτος στη διάρκεια της σεζόν.

Με συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών ανταγωνισμού και διεξαγωγής του πρωταθλήματος παρέστη η ΑΕΚ στη σημερινή συνεδρίαση της Super League. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον ορισμό της ημερομηνίας κλήρωσης για το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος, η Ενωση μέσω του διευθύνοντος συμβούλου κι αντιπροέδρου της ΠΑΕ κ. Γιώργου Κοσμά πρότεινε (θα το κάνει και επίσημα εγγράφως στην συνέχεια), να γίνεται και ο ορισμός του προγράμματος των πλέι οφ μαζί με της κανονικής περιόδου.

Δηλαδή, η ΑΕΚ προτείνει να γίνεται εξαρχής η κλήρωση με τους αριθμούς 1-6, χωρίς να είναι ξεκάθαροι ποιες ομάδες θα έχουν καταλάβει τις αντίστοιχες θέσεις. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ρηξικέλευθη πρόταση που έχει αρκετές παραμέτρους που θα χρειαστεί να εξεταστούν, αλλά στην ΑΕΚ εκτιμούν, πως είναι απόλυτα εφικτό να υλοποιηθεί. Δεδομένα, θεωρούν πως δεν θα έχει καμία σχέση με το έκτρωμα που πρόκυψε στο πρόγραμμα της ομάδας στα πλέι οφ.

Στην ΑΕΚ υπήρχε έντονη ενόχληση από το πρόγραμμα, που ανάγκασε την ομάδα του Αλμέιδα να παίξει με όλη την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας μέσα σε δύο εβδομάδες ανά τρεις μέρες, χωρίς να υπάρχε σε κανένα σημείο δύο σερί ματς είτε στην έδρα της (όπως συνέβη δηλαδή με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), είτε με Βόλο και Άρη, που ήταν οι κατά τεκμήριο πιο αδύναμες ομάδες στην διαδικασία. Στην ΑΕΚ δεν ξεχνούν τι χρειάστηκε να περάσει η ομάδα από πλευράς αγωνιστικού προγράμματος, ειδικά από το Καραϊσκάκη και το 1-3 μέχρι και το Βικελίδης.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είναι πως δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση με το πρόγραμμα οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Ακόμα και εάν προκύψει κάτι αντίστοιχο μελλοντικά, κανείς δεν θα μπορεί να σκεφτεί πως υπήρξε κάποια σκοπιμότητα ή οποιοδήποτε είδος χειραγώγησης της διαδικασίας. Με την πρόταση της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη η απόλυτη διαφάνεια απέναντι στην δυνατότητα να καλλιεργούνται σενάρια και να μην υπάρχει εμπιστοσύνη.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος και με δεδομένο πως η επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό είχε οριστικοποιήσει τις προτάσεις της πριν κηρυχθεί από τον Π.Ο.Υ η λήξη του χαρακτηρισμού της Covid ως πανδημίας, η ΑΕΚ ζήτησε να υπάρξει αλλαγή αντίστοιχα και στον κανονισμό διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος έτσι ώστε να μην δημιουργείτε σύγχυση αντίστοιχη με αυτή μέσα στα πλέι οφ φέτος.

Η συγκεκριμένη πρόταση σχολιάστηκε και από τον Ολυμπιακό μέσω του εκπροσώπου του κ. Καραπαπά, ο οποίος ανέφερε πως αυτό είναι αυτονόητο πλέον καθώς δεν υπάρχει θέμα covid ως πανδημία και ειδική συνθήκη. Στον τρέχον ΚΑΠ δινόταν η δυνατότητα να θεωρηθεί λόγος ανωτέρας βίας ο covid. Δεν όριζε σε καμιά περίπτωση αναβολή για κρούσματα, αλλά έδινε την δυνατότητα εξέτασης αιτήματος για λόγους ανωτέρας βίας κι έδινε ως παράδειγμα πιθανή έξαρση κάποιας πανδημίας.

Τέλος υπήρξε και πρόταση που πιθανότατα θα περάσει, από πλευράς ΠΑΟΚ ώστε να θεσπιστεί αυξημένη πλειοψηφία για τις περιπτώσεις αποφάσεων για αναβολή αγώνα.