Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται την Κυριακή στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, για να εγκατασταθεί μόνιμα.

Αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του Ματίας Αλμέιδα στην Ελλάδα. Ο Αργεντινός τεχνικός θα έρθει στη χώρα μας με την οικογένειά του ώστε να εγκατασταθούν μόνιμα την Κυριακή και αναμένεται να συνεχίσει από… εδώ τη δουλειά του στην ΑΕΚ.

Τα πλάνα του είναι ήδη δρομολογημένα και απομένει το τελικό φιξάρισμα για την προετοιμασία. Το βασικό στάδιο θα διεξαχθεί και φέτος στην Ολλανδία, με την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας να είναι στις 6 Ιουλίου με τα τεστ και τα εργομετρικά.

Αυτό αφορά κυρίως τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις μέχρι τις 15 Ιουνίου, αφού οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές και ορισμένοι που θα επιλεχθούν από την ΑΕΚ Β’ θα ξεκινήσουν δουλειά από τα τέλη Ιουνίου (ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου). Ο Αλμέιδα με το τιμ του θα φτιάξουν προγράμματα ατομικής προετοιμασίας πριν την έναρξη της προετοιμασίας που θα σταλούν σε κάθε παίκτη.

Παράλληλα, ο Αργεντινός αναμένεται να έχει επαφές με τους ποδοσφαιριστές από το νυν ρόστερ και να αποφασίσει επίσης γι’ αυτούς που επιστρέφουν από δανεισμούς (πχ. Αθανασιάδης, Αλμπάνης, Μπότος) και ποιους θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία.

Η αποστολή θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στις 12 Ιουλίου και θα παραμείνει εκεί για 17 ημέρες. Έχει δοθεί από τώρα από τους συνεργάτες του και από τον ίδιο το αναλυτικό πλάνο δουλειάς κάθε μέρας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Πότε δηλαδή θέλει να διεξαχθούν τα φιλικά, τι είδους θα είναι, όσες μικροαλλαγές θέλει να γίνουν στα Σπάτα και γενικότερα το όλο πλάνο της καθημερινής λειτουργίας.