Ο Χρήστος Αλμπάνης μίλησε για το αλλαγμένο, προς το καλύτερο, κλίμα με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, το πως αγωνίστηκε ο ίδιος αλλά και τον Σιμάνσκι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμπάνης μιλώντας στη NOVA:

«Ήταν το πρώτο μου φετινό 90λεπτο. Η ομάδα είχε ρυθμό, έπαιξε ένα ώριμο παιχνίδι, είχε αυτοματισμούς. Και αυτό φάνηκε σε όλο το παιχνίδι. Όταν αλλάζει ένας προπονητής αλλάζει και η ψυχολογία των παικτών. Όλοι είναι στις… επάλξεις. Κάθε προπονητής φέρνει το στίγμα του, φέρνει ιδέες και φιλοσοφία. Αρχίζουμε και μπαίνουμε στη φιλοσοφία και την ψυχολογία του. Μας στεναχωρεί το γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος πάντως. Ο προπονητής έχει προσθέσει αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Όταν έχεις ψυχολογία αποδίδεις καλύτερα μέσα στο γήπεδο».

Για την εμφάνισή του: «Είμαι χαρούμενος. Όποιος παίκτης κι αν είναι στην ΑΕΚ πρέπει να δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα ήθελα περισσότερα, αλλά δεν θέλω να είμαι άπληστος».

Για το γκολ που πέτυχε: «Μας το είχε πει ο προπονητής μας. Δώσαμε ταχύτητα. Θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε, το εκμεταλλευτήκαμε και σκοράραμε στην κόντρα επίθεση».

Για τα πολλά νέα πρόσωπα της 11άδας: «Με βάση των δεδομένων και όπως είναι ο Δεκέμβρης και ο Φλεβάρης, κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Ο καθένας θέλει να δώσει το στίγμα του. Η έλευση του νέου προπονητή έχει δώσει κάτι που δεν βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο: να παίζουν νέα παιδιά».

Για τον Σιμάνσκι: «Είναι αξιοθαύμαστο που ταίριαξε τόσο γρήγορα. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο πλάνο μας. Βοήθησε πολύ την ομάδα».

Για την εικόνα της ομάδας: «Η λέξη αυτοπεποίθηση είναι σημαντική για όλους. Αυτό πέρασε ο προπονητής. Ολοι είμαστε σημαντικοί, όλοι να δώσουμε στην ομάδα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ελπίζω κι εύχομαι να συνεχιστεί στην πορεία».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Κάθε ντέρμπι είναι αυτό που περιμένουμε όλοι οι παίκτες. Εχει άλλη… γλύκα. Είναι αυτό που θέλουν οι παίκτες, ο κόσμος, όλοι. Θα μπούμε με άλλη καλύτερη ψυχολογία».

Για τη θέση του και τον Κλωναρίδη: «Είχαμε χωρίς τις πλευρές με τον Κλωναρίδη, εγώ από αριστερά ο Κλωναρίδης πιο δεξιά. Είναι από τους πιο γρήγορους παίκτες που έχω δει ο Κλωναρίδης. Τεράστιο προσόν».