Έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου, τοποθετεί τον Ολυμπιακό στο Top-20 των ομάδων, που τροφοδοτούν απευθείας με παίκτες τα 5 δυνατότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Ένα από τα κορυφαία selling club παγκοσμίως είναι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, όπως δείχνει και η τελευταία έρευνα από το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) που στο τελευταίο του τεύχος ασχολείται με τους συλλόγους που τροφοδοτούν απευθείας με παίκτες τα 5 δυνατότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1).

Τα πρωτεία έχει η μεγάλη του Άγιαξ σχολή, με τον Αίαντα να τροφοδοτεί με 22 παίκτες αυτή τη στιγμή τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, έναν περισσότερο από ότι η Μπενφίκα που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Στην τρίτη θέση (η πρώτη μεγάλη έκπληξη) βρίσκεται η Red Bull Σάλτσμπουργκ που έχει κάνει τεράστια στροφή προς τις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκουμε την Ρεάλ Castilla δηλαδή την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης που όπως και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έχουν προσφέρει από 17 ποδοσφαιριστές.

Η πρώτη ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 16η θέση και είναι ο Ολυμπιακός που όπως και οι Ρίβερ Πλέιτ, Λιντς και Χάβρη έχουν πουλήσει απευθείας 8 παίκτες σε ομάδες των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως έχουν ξεφύγει σε αυτόν τον τομέα, αφού το μεταγραφικό δίκτυο που έχουν οργανώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και η συχνή παρουσία στους ομίλους του Champions League, τους επιτρέπει να διαφημίζουν και να πωλούν ευκολότερα παίκτες σε ομάδες σημαντικών πρωταθλημάτων.

Η επόμενη ελληνική ομάδα που θα βρει κανείς στην συγκεκριμένη έρευνα είναι ο Παναθηναϊκός (3), ενώ έπονται με δύο ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης.