Η Ελένη Αντωνίου είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην Ελλάδα που σφύριξε αγώνα της πρώτης κατηγορίας. Μίλησε στην δημόσια τηλεόραση για αυτήν την εμπειρία αλλά και για το πως αισθάνεται η ίδια για αυτό.

Για το πως ένιωσε με τον ορισμό της στο Βόλος-ΟΦΗ: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ ευτυχισμένη, δικαιώθηκαν οι κόποι μου μετά από 19 χρόνια στον χώρο. Ξεκίνησα από 18 χρονών. Η ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον κ. Κλάτενμπεργκ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να διευθύνω αγώνα της πρώτης κατηγορίας. Επειδή εργάζομαι πολύ σκληρά γι αυτό που αγαπάω, με παρακολουθούν».

Για το πως δέχθηκαν οι συνάδελφοί της αυτή την αναγνώριση: «Ήταν πολύ ευμενή τα σχόλια, πολύ θετικά, γιατί αυτοί σαν άνδρες και αστυνομικοί κάποιοι και πατεράδες, καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι. Χάρηκαν πάρα πολύ γιατί και μια γυναίκα μπορεί να καταφέρει αυτό το δύσκολο έργο».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές πειθαρχούν στις υποδείξεις της: «Οι γυναίκες διαιτητές στον χώρο έχουν ξεκινήσει πολλά χρόνια πίσω. Οι παίκτες είναι εξοικειωμένοι με την γυναίκα στο ποδόσφαιρο και την εικόνα της μέσα στο γήπεδο. Έχω αποδοχή. Βραβεύτηκα από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ως η καλύτερη διαιτητής της Superleague 2, όταν έχεις αποδοχή από τους ποδοσφαιριστές νιώθεις πιο άνετα μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο έργο σου, δεν πρέπει να ακούς την κερκίδα. Να μπαίνεις μέσα, να είσαι σοβαρός, να κρίνεις τις παραβάσεις και να μην ασχολείσαι με τους γύρω σου. Δεν με επηρεάζουν καθόλου. Μας αντιμετωπίζουν το ίδιο. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά.
Ο συνδυασμός τριών ρόλων μαζί είναι δύσκολος. Είμαι μητέρα τριών παιδιών, μάχιμη αστυνομικός και σε πολύ υψηλό επίπεδο στη διαιτησία, οπότε έχοντας κοντά τον σύζυγό μου ανταπεξέρχομαι καλύτερα».