Ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει γνωστό ότι σταματά να εκδίδει εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους οπαδούς, μετά το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για τον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό εξέδωσε ο Απόλλων Σμύρνης.

Την αντίδραση του Απόλλωνα Σμύρνης προκάλεσε το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (14/1) κάνει γνωστό ότι σταματά να εκδίδει εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους οπαδούς, κάνοντας παράλληλα σαφές ότι θα σταματήσει να εκδίδει εισιτήρια θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταπολεμήσει την «δικτατορία του προστίμου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά το πρόστιμο των 5000€ που επιβλήθηκε στην ομάδα μας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό εξαιτίας της παρουσίας οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας…

Μετά το πρόστιμο των 3000€ που μας είχε επιβληθεί για τον ίδιο λόγο στον αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ, δηλαδή και πάλι για την παρουσία των φιλοξενούμενων οπαδών στο γήπεδο μας…

Πρόστιμα δηλαδή σε αγώνες στους οποίους κατά γενική ομολογία οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων είχαν, σε γενικές γραμμές, κόσμια συμπεριφορά….

Πρόστιμα σε αγώνα που η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται διαδικτυακά, ακριβώς όπως ορίζουν οι σχετικές ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

1) Κλείνουμε το γήπεδο μας και δεν παραχωρούμε εισιτήρια για τα εντός έδρας παιχνίδια μας -ούτε μέσω VIVA- προκειμένου αυτά να μην φτάσουν στα χέρια οπαδών φιλοξενούμενης ομάδας.

2) Θα δίνουμε όπου είμαστε υποχρεωμένοι τον ελάχιστο αριθμό προσκλήσεων στην φιλοξενούμενη ομάδα.

3) Θα επιτρέπουμε φυσικά την είσοδο στο γήπεδο στους φιλάθλους που έχουν διαρκείας της ομάδας μας.

4) Θα πωλούνται εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες μέχρι την παραμονή του ματς και μόνο σε φίλους της ομάδας μας αφού ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

5) Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος αντίπαλης ομάδας βρει κάποιον παραπλανητικό τρόπο και εισέλθει στο γήπεδο θα τον απομακρύνουμε από αυτό. Παίρνουμε μέτρα καθώς βλέπουμε ότι η προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας μας συνεχίζεται με κάθε μέσο.

Σε ένα ποδόσφαιρο που τιμωρεί τη συνέπεια και τη νομιμότητα, οι εισπράκτορες βρήκαν τρόπο σε δύσκολες εποχές να γεμίσουν τα ταμεία τους. Επιβάλλοντας τη «δικτατορία του προστίμου».

Τιμωρούμαστε γιατί αδυνατούμε να κλείσουμε το στόμα οπαδών άλλης ομάδας που προμηθεύτηκαν εισιτήρια με τον τρόπο που η Κοινή Υπουργική Απόφαση επιβάλει. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε σε μια εποχή που οι ομάδες κάνουν αγώνα προκειμένου να επιβιώσουν και να καλύψουν τις ανάγκες τους πληρώνοντας οικονομικές υποχρεώσεις, αθλητές και υπαλληλικό προσωπικό ήδη μεγάλες καθυστερήσεις. Αρνούμαστε τη δικτατορία των άδικων προστίμων.»