Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την κατάσταση που υπάρχει με τον Χρήστο Αλμπάνη εξέδωσε ο Απόλλων Σμύρνης, τονίζοντας πως έχει τρεις προτάσεις για τον παίκτη, ενώ του έχει γίνει και πρόταση ανανέωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα για το μέλλον του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Σμύρνης, Χρήστου Αλμπάνη, ενημερωνουμε τους φιλάθλους ότι αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία παρά τα όσα λέγονται και γράφονται.
Ο ποδοσφαιριστής έχει στα χέρια του και μια τέταρτη πρόταση. Πρόκειται γι’ αυτή του Απόλλωνα Σμύρνης προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα μας.
Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι πρόθεση της ΠΑΕ είναι να «κόψει τον δρόμο» του Χρήστου Αλμπάνη. Θεωρούμε όμως ότι αποτελεί, μεταξύ άλλων, αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του προς την ομάδα μας. Ο Χρήστος Αλμπάνης είναι ο ηγέτης της ομάδας μας την τελευταία διετία και ο βασικός συντελεστής της επίτευξης του στόχου που εξ αρχής είχαμε θέσει, δηλαδή της παραμονής στην κατηγορία. Η απόδοσή του στη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών ήταν αυτή που του εξασφάλισε την αναγνώριση και από άλλες ομάδες.
Εμείς θα θέλαμε πολύ να τον δούμε και πάλι κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο να αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας μας. Όμως, αναγνωρίζουμε το δικαίωμά του να χαράξει ο ίδιος τον δρόμο του και να επιλέξει την ομάδα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Ο ίδιος θα κάνει την τελική επιλογή και η απόφασή του θα είναι απολύτως σεβαστή από εμάς».