Ο Γενς Γιόνσον είναι μία ανάσα από την ΑΕΚ καθώς, έμεινε ελεύθερος από την Κάντιθ με τους Ισπανούς να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Δανό μέσο.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι Ισπανοί για τον διάστημα του Γιόνσον στην Κάντιθ:

«Ο Γιόνσον συμπλήρωσε δύο πολύ επιτυχημένα χρόνια στην Κάδιθ αλλά ο κύκλος του έφτασε στο τέλος του και αναζητά νέα ομάδα. Και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να τη βρει. Μιλάμε για την ΑΕΚ, με την οποία ήδη διαπραγματεύεται. Ο Δανός μέσος έφτασε στην Κάδιθ πριν δύο σεζόν και ήταν επιτυχημένη η παρουσία του εδώ, στο τακτικό πλάνο της ομάδας. Μαζί με τον Χοσέ Μαρί, διαμόρφωσε ένα ισχυρό δίδυμο στον άξονα, παρέχοντας ασφάλεια, με τα κλεψίματα τους και την ισορροπία που είχαν στη μεσαία γραμμή.

Με τον Γιόνσον στα χαφ, η Κάδιθ πρόσθεσε πολλούς βαθμούς και ο ίδιος είχε μια ονειρική σταθερότητα. Έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο μάλιστα που κλήθηκε στη εθνική ομάδα της Δανίας. Ωστόσο, το επίπεδό του δεν ήταν το αναμενόμενο φέτος αν και ήταν βασικό στέλεχος σε σημαντικά αποτελέσματα και δύσκολα παιχνίδια, όπως η νίκη στο Καμπ Νου ή η ισοπαλία στη Σεβίλλη. Τώρα φαίνεται πως θα ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια επί ελληνικού εδάφους».