Ο Άρης προβληματίζεται έντονα μετά τα νέα μέτρα που μειώνουν την χωρητικότητα στα γήπεδα, με το κόστος να αναμένεται διπλό για τους Θεσσαλονικείς.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου σχετικά με την προσπάθεια συγκράτησης της επέκτασης της πανδημίας της covid-19, περιλαμβάνουν και ένα κομμάτι που αφορά τα γήπεδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το απόγευα της Δευτέρας (27/12) ότι αποφασίστηκε η διεξαγωγή αγώνων με παρουσία φιλάθλων όχι μεγαλύτερη του 10% της συνολικής χωρητικότητας κάθε σταδίου και πάντως όχι μεγαλύτερη από τον αριθμό των 1.000.

Η ανακοίνωση ήχησε αρνητικά στα αυτιά των περισσότερων ομάδων και φιλάθλων, ενώ το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου (καθώς και η απειλή να επιβληθεί και πλήρες λοκντάουν στα γήπεδα αν δεν τηρηθούν ούτε τώρα τα μέτρα) προβληματίζει ιδιαίτερα συλλόγους όπως ο Άρης, που έχουν μερικά κρίσιμα ντέρμπι στο καλεντάρι τους το επόμενο δίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται την ΑΕΚ στις 2 Φλεβάρη και τον ΠΑΟΚ στις 20 του ίδιου μήνα, ενώ υπάρχει και το παιχνίδι της 6ης Μαρτίου με τον Ολυμπιακό. Οπωσδήποτε στον Άρη βασίζουν πολλά στη στήριξη του κοινού της ομάδας σε αυτούς τους κρίσιμους αγώνες, καθώς ένα «παγωμένο» «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλάζει εντελώς τη δυναμική της έδρας με όποιο αγωνιστικό κόστος. Αλλά το κόστος είναι και οικονομικό, καθώς στο οικονομικό τμήμα του «κιτρινόμαυρου» στρατοπέδου βασίζουν πολλά και στα εισιτήρια που θα «κοπούν» σε αυτά τα ντέρμπι αλλά και γενικότερα στους αγώνες που ακολουθούν, με τον κόσμο της ομάδας διψασμένο να τη βλέπει να κυνηγά τη βαθμολογική της αναρρίχηση.

Υπό τον κίνδυνο να «σβήσουν τα φώτα», λοιπόν, στα γήπεδα, η καταβολή στις ομάδες του ποσοστού που αναλογεί σε καθεμιά από το στοίχημα μοιάζει πλέον ως πράξη σωτηρίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη εγγυήσεις ότι η κανονισμένη για τις 15 Ιανουαρίου καταβολή θα λάβει πράγματι χώρα, με τον προβληματισμό να διαιωνίζεται…