Η σημερινή (16/8) προπόνηση του Άρη έγινε με την παρουσία φιλάθλων, ενώ ο Μίκαελ Ένινγκ συμβούλεψε τους παίκτες του να δοκιμάσουν τα όρια τους.

Στα Τρία Πέντε Πηγάδια θα μπουν οι βάσεις του Άρης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις φυσικής κατάστασης το πρωί, ενώ στην απογευματινή προπόνηση ο Μίκαελ Ένινγκ δουλεύει κυρίως πάνω στην τακτική. Το έργο του θα διευκολυνθεί με την ενσωμάτωση και του Τόνι Ντάτκοβιτς. Ο Γερμανός προπονητής συνηθίζει να μιλάει συχνά στους παίκτες του και πριν τη σημερινή (16/8) προπόνηση τους προέτρεψε να… «δοκιμάσετε τα όριά σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να ελέγξετε τον εαυτό σας».

Πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης, κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Χαβιέρ Ματίγια ο οποίος σήμερα (16/8) κλείνει το 32ο έτος της ηλικίας του και έτυχε σχετικής υποδοχής από τους συμπαίκτες του.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε κυρίως ασκήσεις ενδυνάμωσης, πολύ τρέξιμο αν και επί τούτου ο Μίκαελ Ένινγκ σημείωσε στους παίκτες του ότι «η ακρίβεια στην πάσα και η συγκέντρωση σ’ αυτό που θέλεις να κάνεις, πάντα σε βοηθάει ώστε να τρέξεις λιγότερο. Κι εγώ θέλω από εσάς να τρέχετε λιγότερο».

Η προπόνηση έγινε υπό το βλέμμα φίλων της ομάδας η οποία εκμεταλλεύτηκαν το μη εργάσιμο της ημέρας, περπάτησαν στο δάσος και βρέθηκαν σε απόσταση… αναπνοής από το γήπεδο. Για κάποιους ήταν αρκετά εύκολο, ξεχώρισε η όψη ενός ηλικιωμένου ο οποίος μπήκε στην ίδια διαδικασία (προφανώς) μαζί με τον εγγονό του.

Μετά την προπόνηση και τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης, το πρόγραμμα περιλάμβανε αποκατάσταση στα κρύα νερά της πισίνας που βρίσκεται δίπλα στα γήπεδα ποδοσφαίρου.