Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στον Μάρκο Λιβάγια στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τόνισε θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για παίκτες που δεν υπολογίζονται.

Μετά και την δημόσια επιβεβαίωση από τον Λιβάγια, πως θα φύγει από την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν, ο Μανόλο Χιμένεθ ρωτήθηκε πριν από λίγο στις δηλώσεις του στην Nova εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΕ Γιάννινα, αν υπολογίζει τον Μάρκο Λιβάγια. Αν και ξεκαθάρισε πως δεν έχει ακόμη κάποια επίσημη ειδοποίηση από την διοίκηση, τόνισε πως εφόσον προκύψουν παίκτες που δεν υπολογίζονται για το μέλλον του συλλόγου, οι επιλογές του θα είναι ανάλογες.

«Εγώ αυτή τη στιγμή μέχρι να γίνει ξεκάθαρη κι επισήμως η θέση της διοίκησης, σκέφτομαι πάντα το σύνολο της ομάδας. Πρέπει να διαχειριστώ 25 διαφορετικές προσωπικότητες μέσα στα αποδυτήρια», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ και συνέχισε: «Αυτό που θέλω να κάνω είναι να σκεφτώ το καλό της ομάδας, ανεξάρτητα από το αν μπορεί να κάνω και λάθη. Προς το παρόν δεν έχω κάποια επίσημη ειδοποίηση. Αλλά εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω πως πάντα θα σέβομαι τον δρόμο που θα ορίσει η ομάδα, για τον δρόμο για το μέλλον. Όσο μπορώ να υπολογίζω όλους τους παίκτες, θα κοιτάζω να βγάζω αυτή που πιστεύω πως είναι η καλύτερη ομάδα. Αν όμως προκύψουν ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να υπολογίζονται για το μέλλον της ομάδας, τότε θα πρέπει να κάνω τις ανάλογες επιλογές».

Είναι σαφές λοιπόν πως ο Μανόλο Χιμένεθ αν η απόφαση της ομάδας είναι να φύγει από το προσκήνιο ο Μάρκο Λιβάγια, θα την ακολουθήσει.

Ωστόσο ενδιαφέρον έχει κι αυτό που είπε για την μεταγραφή αμυντικού. Αν και απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον Όλεγ Νταντσένκο, ο Μανόλο Χιμένεθ είπε πως «μια μεταγραφή αμυντικού που είχαμε προχωρήσει, τελικά φαίνεται πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί. Ο τεχνικός διευθυντής εξετάζει μια άλλη περίπτωση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ξέρω πως ο τεχνικός διευθυντής κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια». Όλα δείχνουν πως με τον Ουκρανό δεξί μπακ, έχει προκύψει αδιέξοδο και η ΑΕΚ ήδη ασχολείται με άλλες περιπτώσεις.