Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται σε ένταση τα τελευταία 24ωρα και δεν το έκρυψε ούτε στις καθιερωμένες δηλώσεις στο συνδρομητικό σήμερα(6/2), παραμονή του αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της Ένωσης αναφέρθηκε και πάλι σε παίκτες που περνάνε κάτω από τον πήχη, έθεσε θέμα αξίας και ικανότητας να φορούν κάποιοι την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν θεωρεί καθαρό δεξί μπακ τον Νταντσένκο.

Αρχικά αναφέρθηκε στα νέα μεγάλα προβλήματα με τους Γαλανόπουλο, που θα μείνει εκτός για δύο μήνες τουλάχιστον και Σάκχοφ, που θα λείψει για περίπου ένα μήνα. «Είναι κριμα η απουσία δυο σημαντικών παικτών που προστίθενται στα προβλήματα που έχουμε στην άμυνα. Όχι τόσο ως απουσία, αλλά γιατί θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι παίκτες»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στον Νταντσένκο για τον οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Νταντσενκο έχει παίξει στα δεξιά της άμυνας αλλά με σύστημα 3-5-2. Έχει όρεξη, έχει διάθεση, αποτελεί το μέλλον της ομάδας και πρέπει να δουλέψουμε πάνω του για να προσαρμοστεί στα δικά μας δεδομένα και στη δική μας νοοτροπία».

Μίλησε και για νέους προβληματισμούς, από το ματς με τον Απόλλωνα για το κύπελλο. «Φυσικά και με προβληματίζει. Έχω βγάλει συμπεράσματα για κάποιους παίκτες μετά το ματς με τον Απόλλωνα, αλλά θέλω να τα κρατήσω για μένα… Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι παίκτες θα πρέπει να αποδίδουν το κατάλληλο για να μπορέσουν να υπολογίζουν τον εαυτό τους για την επομένη σεζόν στην ΑΕΚ. Αυτό μας κόστισε κάτι πολύ ακριβό, χάσαμε δυο σημαντικούς παίκτες για την ομάδα μας. Με απασχολεί ότι η ομάδα έχει δυο πρόσωπα… Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα υποχρεωμένη να μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει. Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά και ο κάθε παίκτης της πρέπει να την αντέχει. Θα πρέπει να έχεις προσόντα και σωστή νοοτροπία για να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα».