Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε μεγάλες διαστάσεις στην εξασφάλιση μίας ευρωπαϊκής θέσης, τονίζοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο του κατόρθωμα στην ΑΕΚ, ακόμα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

O Μανόλο Χιμένεθ στις καθιερωμένες δηλώσεις στην NOVA, εν όψει του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αναφέρθηκε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού λέγοντας πως: «Ήταν πολύ σημαντική γιατί βρισκόμασταν στα όρια των δυνάμεών μας. Με εξέπληξαν θετικά με την εικόνα τους στο δεύτερο ημίχρονο».

«Μπορεί κάποιοι να σκέφτονται πως η ΑΕΚ απλά πέτυχε το ελάχιστο που μπορούσε αυτή τη σεζόν. Βρίσκομαι πέντε μήνες στην ομάδα και μπορώ να εγγυηθώ πως το φετινό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα που έχω κάνει με την ΑΕΚ, ακόμα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και των τελικών που έχουμε βρεθεί», συμπλήρωσε ο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ έφτασε στον στόχο της με δύο ματς ακόμα να απομένουν με τον Ισπανό τεχνικό να δηλώνει πως: «Αυτό που καταφέραμε είναι όπως όταν ανάβει η ρεζέρβα στο αυτοκίνητο και ξέρεις ότι έχεις 2-3 χλμ. πριν ξεμείνεις. Είμαι περήφανος για ότι κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές λόγω της χρονιάς που είχαμε».

Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν πολλές ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» τη νίκη με τον Χιμένεθ να λέει: «Ανησυχούσα γιατί σκεφτόμουν ότι μπορεί να μας συμβεί κάτι παρόμοιο με άλλα παιχνίδια και να τιμωρηθούμε με το παραμικρό λάθος», ενώ για τους παίκτες που θα ξεκουράσει στα τελευταία ματς τόνισε: «Θέλουμε να βγούμε τρίτοι, μας υποχρεώνει η ιστορία της ΑΕΚ. Δεν είμαστε ακόμα σε διακοπές, ούτε πρόκειται να το επιστρέψω. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό αποφάσισα εγώ ποιοι θα παίξουν, για το ματς με τον Αστέρα θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι παίκτες».