Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ θα πραγματοποιήσει η ΑΕΚ σε περίπτωση νίκης επί της Αούστρια Βιέννης την Πέμπτη (28/9), κάτι που επεσήμανε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.

«Αν πιστεύουμε ότι με μία νίκη τα έχουμε καταφέρει όλα σημαίνει ότι έχουμε συμβιβαστεί με αυτήν. Αυτό που κάναμε εναντίον της Ριέκα θα έχει μεγαλύτερη αξία αν φύγουμε με τους τρεις βαθμούς από το αυριανό ματς. Αυτό απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και ταπεινότητα» ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο πως όσο περισσότερη ξεκούραση υπάρχει τόσο καλύτερα, όμως θα έχουν περάσει τέσσερις μέρες από το ματς με τον Ολυμπιακό. Η αποκατάσταση θα είναι πλήρης. Πιο δύσκολο θα είναι για το παιχνίδι της Κυριακής που θα είναι πιο σύντομο. Όπως λέω πάντα το καλύτερο αναλγητικό είναι μία νίκη, πρέπει να ξεχωρίσουμε τις διοργανώσεις. Είναι τελείως διαφορετικό ματς».

Ο Ισπανός κόουτς αρνήθηκε, πάντως, να αποκαλύψει τα χαρτιά του για το ματς με την Αούστρια, λέγοντας: «Το πλέον σημαντικό πράγμα είναι η αποκατάσταση κάποιων παικτών. Όταν υπάρχουν παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα δεν αποφασίζω από πριν για την ενδεκάδα. Περιμένω την αυριανή ημέρα για να αποφασίσω».