Στις καθιερωμένες δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στην Nova πριν τα παιχνίδια της ΑΕΚ, ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως ο Μάρκο Λιβάγια αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ εφόσον αποφάσισε να μην ανανεώσει ενώ αναφέρθηκε ακόμα τόσο στην υπόθεση του Ινσούα όσο και στα όσα έγιναν κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ. Μιλάμε πολύ για το παρελθόν και σχεδόν ποτέ για τον ΟΦΗ που έχουμε μπροστά μας. Ο Ινσούα δεν θα παίξει γιατί δεν είναι καλά τελευταία. Το υπόλοιπο των αποφάσεων τις παίρνει η διοίκηση» είπε μεταξύ άλλων ο Μανόλο Χιμένεθ σε ερώτηση για το αν εξακολουθεί να πιστεύει στον Αργεντινό.

Αναφορικά με τον Λιβάγια ήταν ξεκάθαρος: «Ο Λιβάγια αποφάσισε να μην ανανεώσει με την ΑΕΚ. Το δέχομαι και το σέβομαι, αλλά ας τα ξεχάσουμε αυτά. Το παρόν είναι ο Καρίμ, αν ανανεώσει ο Ολιβέιρα και αυτός και ο Χριστόπουλος. Αυτό είναι το παρόν και η πραγματικότητα της ΑΕΚ. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Ας μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ».

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη μεταγραφική περίοδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την ΑΕΚ είπε: «Να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, εδώ και δύο εβδομάδες το μόνο που μας απασχολεί είναι ποιος θα έρθει, ποιος θα φύγει, ποιος θα ανανεώσει. δεν μιλάμε καθόλου για ποδόσφαιρο. Να τελειώσει το ματς με τον ΟΦΗ και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το μέλλον, αλλά και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε εγωιστικά ο καθένας για τον εαυτό του».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν τα μεταγραφικά σενάρια επηρεάζουν τους παίκτες ο Ανδαλουσιανός απάντησε: «Κάποιους ναι, κάποιους όχι. Εγώ στην εποχή μου κέρδιζα καλύτερα συμβόλαια με την απόδοσή μου στο γήπεδο. Βέβαια, τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει».