Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, μίλησε για όλους και για όλα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Λευτέρης Δούκας αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη σεζόν, τονίζοντας ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα του Δικεφάλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ακόμη είμαστε στην αρχή της αρχής», ενώ μίλησε και για το κομμάτι της επικοινωνίας με τον κόσμο.

O υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε και στον Ιβάν Σαββίδη, σημειώνοντας ότι ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, δείχνει με πράξεις το αν έχει κλείσει η… κάνουλα ή όχι, και εστίασε στην ενασχόληση του μεγαλομετόχου με τους «ασπρόμαυρους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Για την… στασιμότητα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ: «Μιλώντας γενικώς, νομίζω ότι έτσι συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, τα πάντα είναι ένας κύκλος, φτάνεις κάποια στιγμή στην κορύφωσή σου. Γενικώς είναι ένας νόμος της φύσης αυτός. Όπως έλεγε και ο Πάμπλο Γκαρσία, το θέμα δεν είναι πόσο συχνά πέφτεις, αλλά πόσο συχνά σηκώνεσαι.

Φέτος από την αρχή της χρονιάς, ειδικά με την έλευση του Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ άλλαξε σελίδα, η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνημα δεν είναι πειστικό, υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες, ο Λουτσέσκου σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ. Υπέγραψε ένα τριετές συμβόλαιο και αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στην αρχή της αρχής. Δε νομίζω ότι στο ξεκίνημα της σεζόν 17-18, ότι ήταν διαφορετικό το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και τότε υπήρχαν αγωνιστικά προβλήματα τα οποία λύθηκαν».

Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου: «Δεν έχω την εικόνα ότι ο Λουτσέσκου ζήτησε παίκτες, που δεν ήρθαν στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες που ήρθαν ήταν επιλογή του προπονητή. Το θέμα είναι ότι έγιναν οι επιλογές που ήθελε ο προπονητής, όχι όλες, γιατί ο Λουτσέσκου ήθελε τον Τζιοβίνκο, αλλά ο παίκτης δεν ήθελε να έρθει. Αν ο παίκτης δεν θέλει, δεν μπορεί να προχωρήσει μια μεταγραφή. Το να μην έρθει τεχνικός διευθυντής, ήταν μια στρατηγική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη για να υπάρχει μια πιο άμεση εμπλοκή του προπονητή και να μην παρουσιάζονται κάποιες δυσλειτουργίες, που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη θητεία του προπονητή.

Έχει έναν ρόλο πιο αναβαθμισμένο στην επιλογή παικτών το τμήμα σκάουτινγκ. Όσοι φαντάζονται ένα μοντέλο όπου υπάρχει ένας τεχνικός διευθυντής που λύνει και δένει το βλέπουν λάθος. Υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ από το ξεκίνημα του Ιβάν Σαββίδη, μην το δαιμονοποιούμε, παντού υπάρχουν άνθρωποι που συζητούν και αποφασίζουν. Ο ρόλος του προπονητή αυτή τη στιγμή είναι πιο αναβαθμισμένος».

Για τον Βιεϊρίνια: «Για το πόστο δεν γνωρίζω αλλά το θεωρώ δεδομένο -λόγω της εκτίμησης που έχει ο Ιβάν Σαββίδης στον Βιεϊρίνια- ότι θα μείνει στον ΠΑΟΚ και μετά το τέλος της καριέρας του, το πόστο δεν το γνωρίζω».

Για το κομμάτι της επικοινωνίας: «Τους στόχους της ομάδας τους θέτει ο μεγαλομέτοχος και ο προπονητής, αμφότεροι έχουν μιλήσει για τους στόχους της ομάδας, όταν θέλει να περάσει κάτι ο Ιβάν Σαββίδης, το λέει. Σας είπα ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για μεταγραφές και να πούμε ότι το τελικό «ok» το έχει ο Ιβάν Σαββίδης. Αν αυτή τη στιγμή σας ενοχλεί το skype, να σας ρωτήσω εγώ από την πλευρά μου. Αυτή την στιγμή επικοινωνούμε, καταλαβαινόμαστε; Δεν χρειάζεται να είμαστε κοντά για να επικοινωνούμε. Το θέμα δεν είναι που βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης.

Το θέμα είναι πώς τελειώνει η κάθε χρονιά, ας μην δαιμονοποιούμε τα πράγματα. Αυτό το οποίο έχω να πω είναι ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος όλων. Οι ομάδες γενικώς είναι οικογένειες, το μότο είναι ότι όλοι κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Όπως λοιπόν χάνουμε όλοι μαζί, έτσι κερδίζουμε και όλοι μαζί. Βρισκόμαστε στην αρχή της αρχής.

Τι θα πει δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ΠΑΕ; Οι στόχοι ξεκαθαρίστηκαν από την αρχή και από τον μεγαλομέτοχο και από τον προπονητή. Σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, είχε περάσει το μήνυμα ότι αν ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και πόσες ώρες το γνωρίζουν οι στενοί του συνεργάτες. Οι ώρες που ασχολείται με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ περισσότερες από τις ώρες που ασχολούνταν όταν ερχόταν. Τα θέματα σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ δεν λύνονται ποτέ».

Για το θέμα των μεταγραφών: «Επειδή έχει πολυσυζητηθεί το θέμα των μεταγραφών, επειδή μου αρέσει να μιλάω συγκεκριμένα. Ο ΠΑΟΚ έκανε 6-7 μεταγραφές, οι οποίες οι μισές ήταν μεταγραφές με συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο και οι άλλοι μισοί με συμβόλαιο στο εκατομμύριο. Αυτό απαντά στο αν έχει κλείσει η κάνουλα. Νομίζω ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ανθρώπου που δεν ασχολείται. Το ίδιο θα γίνει και τον Ιανουάριο, ειδικά τώρα που το ξεκίνημα δεν είναι το καλύτερο».

Για το τμήμα σκάουτινγκ: «Στις μεταγραφές πάντα θα υπάρχουν και επιτυχίες και αποτυχίες, το κατά πόσο θα αποδώσει ένας παίκτης έχει να κάνει και με την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Κάποιοι από τους παίκτες που αποθεώνονταν στο πρωτάθλημα του 2019, δεν τους είχε δει με καλό μάτι ο κόσμος όταν είχαν πρωτοέρθει».