Ο αρχιτέκτονας – μηχανικός του έργου της Νέας Τούμπας, Τάκης Δούμας, αναφέρθηκε στην θετική γνωμοδότηση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου και το πρότζεκτ του γηπέδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη θετική χθεσινή γνωμοδότηση:

«Χθες είχαμε μια θετική γνωμοδότηση για το αρχαιολογικό κομμάτι. Για τη χωροθέτηση του γηπέδου. Ήταν ένα πολύ σημαντικό συμβούλιο που γνωμοδότησε θετικά και αυτό μας αφορά αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο».

Για την αγωνία του κόσμου για την ύπαρξη αρχαίων:

«Θα φανεί πολύ αργότερα αυτό. Μετά το Προεδρικό Διάταγμα θα γίνει μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και το Υπουργείο Πολιτισμού και θα γίνουν δραστηριότητες για το ότι το υπέδαφος είναι εντάξει, δεν υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον και μπορεί να γίνει η κατεδάφιση του γηπέδου. Είναι απαραίτητο. Γνωρίζουμε ότι κάτι υπάρχει αλλά όχι κάτι δεδομένο, θα φανεί από την εκσκαφή».

Για τι ενδεχόμενα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει:

«Η μελέτη δεν προχώρησε τυχαία. Λέμε ότι υπάρχει ένας φόβος και αγωνία στον κόσμο, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε όλες τις σχετικές έρευνες, χωρίς εκσκαφή βεβαίως, για να δει αν μπορεί να προχωρήσει. Γνωρίζουμε ότι κάτι υπάρχει, αλλά εκτιμάται ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Υπάρχει ένα αρχαίο νεκροταφείο σε όλη εκείνη την περιοχή. Δεν είναι κάτι ικανό να σταματήσει ή να καθυστερήσει σημαντικά το έργο».

Για το μνημόνιο συνεργασίας και τι θα προβλέπει:

«Το μνημόνιο συνεργασίας θα λέει ότι εγώ ως ΠΑΟΚ πληρώνω να γίνουν οι ανασκαφές από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η απομάκρυνση όλων αυτών με πρωτοβουλία τους και ευθύνη. Απλά ο ΠΑΟΚ θα κάνει υπομονή και θα πληρώσει αυτό για να προχωρήσει. Η έγκριση ήταν ομόφωνη. Όλα ήταν θετικά όπως τα περιμέναμε. Όλα πάνε καλά, είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Το επόμενο βήμα είναι, σε ένα μήνα περίπου να πάρουμε την έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM