Ο Γιαν Εμβιλά μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV για το ντέρμπι που ακολουθεί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (6/11) και τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να δείξουν στη Λεωφόρο ποιοι είναι οι πρωταθλητές.

Οι Γιαν Εμβιλά και Κώστας Φορτούνης μίλησαν την Παρασκευή (4/11) στην κάμερα της COSMOTE TV για το ντέρμπι της Κυριακής (6/11) του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Τόσο ο Γάλλος μέσος όσο και ο Έλληνας διεθνής στάθηκαν στη σημασία της νίκης για τους “ερυθρόλευκους” με τον Εμβιλά αρχικά να σημειώνει πως ο Ολυμπιακός δεν έχει συνηθίσει να είναι 10 πόντους πίσω και αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει κανείς ενώ έκανε λόγο για έναν “πόλεμο” που πρέπει να κερδίσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

Για το τι σημαίνει αυτό το ματς για τον Ολυμπιακό:

“Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι για μας. Φυσικά και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρόκειται για ένα ντέρμπι από αυτά που λέμε πως “δεν το παίζεις, αλλά το κερδίζεις”. Πιστεύω πως είναι η στιγμή επιτέλους να αποκτήσουμε ξανά την υπερηφάνειας μας. Πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας γιατί είναι λυπημένος. Πραγματικά πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε χαρούμενους εμάς, τις οικογένειες μας και φυσικά τον κόσμο μας”.

Για το τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει:

“Πρέπει να έχουμε πολύ υψηλή πίστη. Να πιστεύουμε πάρα πολύ στους εαυτούς μας, να έχουμε δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Πρέπει να το καταλάβουμε πως πάμε σε έναν πόλεμο και πάμε για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να τα δώσεις όλα και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι πολύ συγκεντρωμένοι”.

Για τον Παναθηναϊκό:

“Πράγματι είναι πολύ καλή η πορεία που έχει κάνει ο αντίπαλος μας ως τώρα. Έχουν ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, σε αντίθεση με μας. Αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη και μας μένει το πρωτάθλημα. Ναι εκείνοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά εμείς πρέπει να πάμε σε αυτό ματς και να δείξουμε πως είμαστε οι πρωταθλητές και θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας.

Θα μπούμε στο γήπεδο με μοναδική σκέψη στο μυαλό μας τη νίκη. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα κερδίσουμε και να κάνουμε τα πάντα με πολύ αποφασιστικότητα για να τα καταφέρουμε”.

Για την παρουσία του κόσμου στην προπόνηση:

“Πρέπει να τους δείξουμε πως αξίζουμε να μας συγχωρέσουν και να μας στηρίζουν. Αυτός ο κόσμος βρίσκεται πάντα εκεί για να υποστηρίζει την ομάδα. Ήταν εκεί πριν από μας, είναι εδώ τώρα και θα είναι και μετά από εμάς. Πρέπει αυτός ο κόσμος να δει πως είμαστε και εμείς εδώ αποφασισμένοι, παρά το ότι έχει συμβεί.

Είμαστε 10 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα και αυτό δεν βρίσκεται στο γονίδιο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός δεν το έχει συνηθίσει αυτό και κανείς μας δε μπορεί να δεχτεί πως βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θέλουμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Όλοι πρέπει να δείξουμε πως αξίζουμε να φοράμε αυτή τη φανέλα”.

Φορτούνης: “Ποιος το θέλει πιο πολύ και οι λεπτομέρειες”

Από την πλευρά του ο Κώστας Φορτούνης που έχει φάει με το “κουτάλι” τα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό τόνισε πως το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο ποιος το θέλει περισσότερο ενώ μίλησε και για την παρουσία του κόσμου στην προπόνηση της Παρασκευής.

Για το κυριακάτικο ντέρμπι:

“Το μόνο που έχουμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι πως πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε τι είναι αυτό το παιχνίδι για μας, για τον σύλλογο, για τον κόσμο. Έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία οπότε δεν κοιτάμε τίποτα άλλο, παρά μόνο τη νίκη”.

Για το που κρίνονται αυτά τα παιχνίδια:

“Στο ποιος το θέλει πιο πολύ, στις λεπτομέρειες, στο ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Πρέπει να πάμε εκεί και να δείξουμε πως είμαστε καλή ομάδα. Να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που κάνουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα”.

Για το απόλυτο του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα:

“Σίγουρα λέει κάτι αυτό. Είναι πρώτοι στην βαθμολογία, αλλά από κει και πέρα ξέρουμε πως αυτά τα ματς τα παίρνει πάντα ο πιο καλός, ο πιο δυνατός και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Δεν κοιτάμε τον αντίπαλο. Κοιτάμε μόνο πως θα είμαστε εμείς. Αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή και θα πάμε εκεί για τη νίκη”.

Για τον κόσμο:

“Το μόνο που μπορούμε να τους πούμε είναι πως θα τα δώσουμε όλα. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε. Αυτό δείχνει πως μας πιστεύουν. Πρέπει να το βγάλουμε μέσα στο γήπεδο αυτό και να κερδίσουμε”.

Για την επιστροφή του και το επίπεδο ετοιμότητας του:

“Ναι έπαιξα μετά από αρκετό καιρό στο Αγρίνιο. Είμαι καλά. Κάνω προπονήσεις εδώ και αρκετό καιρό, είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και όποτε μου ζητηθεί αυτό θα κάνω”.