Ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισαν να διακόψουν επ’ αόριστον το πρωτάθλημα της Super League, μετά τα χθεσινά έκτροπα στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραχώρησε και δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες ανέφερε αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε την προσπάθεια να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το όποιο πολιτικό κόστος. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος τις επόμενες ώρες».

«Θα έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία, τους φορείς και την λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξαναεκκινήσει εάν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στην μάχη για διαφάνεια».

Για το τι μπορεί να αλλάξει: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθ9ούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».

Υπενθυμίζουμε πως εάν υπάρξει διακοπή της ερχόμενης αγωνιστικής τότε θα υπάρχει διακοπή είκοσι ημερών αφού το πρωτάθλημα διακόπτεται για τα φιλικά της Εθνικής Ελλάδος.