Τεχνικό κλιμάκιο της ΕΠΟ βρέθηκε στην Ελβετία το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου, όπου και είχε επαφές με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA.

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν τα οικονομικά της ομοσπονδίας και η έγκριση του καταστατικού της με τις τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, όπως αυτές υποδείχτηκαν από την Ολιστική Μελέτη. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι οι FIFA και UEFA είχαν πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο στο λογιστήριο της ΕΠΟ προκειμένου να διαπιστώσουν αν όλες οι συναλλαγές γίνονται βάσει των οδηγιών τους.

Όπως αναφέρει η “Live Sport” οι άνθρωποι των διεθνών συνομοσπονδιών θεωρούν ότι είναι ορθή η οικονομική διαχείριση της ΕΠΟ και κατ’ επέκταση είναι ικανοποιημένοι από τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας το τελευταίο εξάμηνο. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε πρόκειται να εισρεύσουν στα ταμεία της EPO ως το τέλος της σεζόν ποσά που μπορεί να φτάσουν τα 3-4 εκατ. ευρώ. Μέρος του ποσού αυτού θα δοθεί και στις ΕΠΣ ως οικονομική ενίσχυση.

Συζητήσεις επίσης έγιναν και για την εκπαίδευση περισσότερων διαιτητών στη χρήση του VAR, ενώ είναι δεδομένη η στήριξη των ξένων αξιωματούχων στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ.