Σήμερα στις 17.00 συνεδριάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τις προσφυγές της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης, κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας για μπαράζ στις 22 και 29 Αυγούστου. Παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής κατά των δύο ομάδων.

Η τύχη του μπαράζ για μια θέση στον… ήλιο της Super League, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, κρίνεται στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Η Ξάνθη, 13η στο πρωτάθλημα της SL που πρόσφατα ολοκληρώθηκε και ο Απόλλων Σμύρνης, 2ος της Super League 2, έχουν καταθέσει προσφυγή η οποία θα εκδικαστεί στις 17.00, με την οποία ζητούν να μην ισχύσει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για μπαράζ στις 22 και 29 Αυγούστου, για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία, την περίοδο 2020-21 που αρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο ομάδες ζητούν να μη γίνει το μπαράζ και να αγωνιστούν στη Super League, χωρίς αγώνες κατάταξης, προσφυγή που αν γίνει δεκτή, τινάζει στον αέρα την απόφαση του Συνεταιρισμού για πρωτάθλημα με 14 ομάδες τη νέα χρονιά, όπως προβλέπει η προκήρυξη που είναι σε ισχύ. Αυτός είναι και ο λόγος που η Λίγκα έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά της προσφυγής των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες θα υποστηρίξουν ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν τα παιχνίδια μπαράζ από τη στιγμή που δεν έγιναν μέχρι τις 2/8 που ήταν το αρχικό dead line της ΕΠΟ.

Αν η προσφυγή απορριφθεί, φέρνει σε πιο δύσκολη θέση την «ελαφρά ταξιαρχία» που έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και διακόπηκε η αγωνιστική δράση λόγω κορωνοϊού, στη Super League 2, πρωτάθλημα που στη συνέχεια διεκόπη οριστικά.

Αν όμως, γίνει δεκτή, τότε Super League και ΕΠΟ θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να αποφασίσουν τι θα γίνει με το πρωτάθλημα.

Προσφυγή έχουν καταθέσει και τα Χανιά, που κατέκτησαν την 3η θέση στη SL 2, κατά της απόφασης για παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι τις 30/8, στην προσπάθεια τους να μπλοκάρουν τα μπαράζ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης, ώστε να διεκδικήσουν τον προβιβασμό τους μέσω αναδιάρθρωσης.