Η συζήτηση στο ESPN για τις «στημένες» μπάλες και την δυναμική των ομάδων στο συγκεκριμένο κομμάτι, ανάμεσα στον Πολ Πάουρ (Stats Perform AI scientist – αναλυτής στημένων φάσεων) και στον Γιούαν Ντιούαρ, (αναλυτής στο Statsbomb) αφορούσε την ικανότητα των συλλόγων της Premier League και άλλων ομάδων από τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τον τελευταίο να μνημονεύει και τον ΠΑΟΚ ως κάτι το αξιοπρόσεκτο εκτός Αγγλίας.

Ήταν μια διαφορετική επιλογή η αναφορά στις στατικές φάσεις των νταμπλούχων Ελλάδας με τον Γιούαν Ντιούαρ να σημειώνει:

«Εκτός των μεγάλων ομάδων και των μεγάλων πρωταθλημάτων, υπάρχει και ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν ένα υπέροχο κράμα από πραγματικά υπέροχα και καλοδουλεμένα σετ, ορισμένα θα τα έλεγα και εκκεντρικά, αλλά και ορισμένα που δεν θα τα χαρακτήριζα ως σωστή πρακτική. Όμως, προσωπικά τα απολαμβάνω», ανάφερε ο αναλυτής του Statsbomb.

Η αλήθεια είναι πως στην εποχή του Ραζβάν Λουτσέσκου, κυρίως, ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετικά στατικά χτυπήματα και πήρε πολλά γκολ, αλλά και φέτος με τον Αμπέλ Φερέιρα ο «Δικέφαλος» σημείωσε κάποια γκολ που ξεκίνησαν από στατικά χτυπήματα των Γιόσιπ Μίσιτς και Αντρέ Βιεϊρίνια.