Για την επίσημη πρόταση που είχε από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, μίλησε ο Αμπέλ Φερέιρα, όπου ξεκαθάρισε πως την αρνήθηκε καθώς όπως σημείωσε, έχει την απόλυτη συγκέντρωσή του, στον ΠΑΟΚ.

Τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο ίδιος, είχαν αρνηθεί την πρόταση χωρίς να καθίσουν καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Για το παραπάνω γεγονός, ο τεχνικός του πρωταθλητή μίλησε στην εφημερίδα Record, όπου επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το ρεπορτάζ, υπογραμμίζοντας ότι: «Όταν δεσμεύομαι σε κάτι, δεν μπορεί τίποτα να με αποπροσανατολίσει».

Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Ναι, είναι αλήθεια πως είχα πρόταση από τη Σπόρτινγκ. Όταν αυτό συνέβη, είχα ήδη υπογράψει με τον ΠΑΟΚ πριν από έναν περίπου μήνα. Όταν δεσμεύομαι σε κάτι, δεν μπορεί τίποτα να με αποπροσανατολίσει».

Πρόσθεσε ότι: «Ξεκίνησα στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ και οι Κάρλος Φρέιτας, Σα Πίντο με βοήθησαν πολύ. Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά είναι αλήθεια. Το ότι είμαι προπονητής σήμερα, οφείλεται στο ότι είχα μία ώθηση από τον Σα Πίντο».