Ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα, αναλύοντας την εξέλιξη που βλέπει στην ΑΕΚ.

Για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και όχι μόνο μίλησε στην κάμερα της Nova ο Αργύρης Γιαννίκης.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην εξέλιξη που βλέπει στην ομάδα. Τόνισε ότι η «Ένωση» βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στα Γιάννινα ως αντίπαλος του ΠΑΣ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Γιαννίκης στην κάμερα της NOVA ενόψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες:

Για το τι πήγε λάθος με τον Ολυμπιακό: «Είχαμε πολλά θετικά στοιχεία. Ειδικά πως αντιδράσαμε μετά το 0-1. Ήμασταν κοντά στο 2-1, αλλά σε δύο φάσεις είχαμε ατομικά και ομαδικά λάθη. Τα στατιστικά στοιχεία του ματς ήταν υπέρ μας και αυτό μας δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Για το αν υπάρχει βελτίωση: «Σίγουρα το βλέπουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το βλέπουμε καθημερινά στην προπόνηση. Αλλά είναι λογικό ένας αντίπαλος που έχει δουλέψει 3,5 χρόνια με τον ίδιο προπονητή να έχει άλλα δεδομένα στο παιχνίδι του σε σχέση με μια ομάδα που έχει έναν προπονητή τις τελευταίες 50 μέρες. Αλλά η εξέλιξη είναι θετική».

Για το εύρος των επιλογών που έχει στο ρόστερ για τον καταρτισμό της ενδεκάδας: «Κοιτάμε κάθε προπόνηση. Κοιτάμε και το προηγούμενο ματς και το επόμενο. Όλα τα δεδομένα μπαίνουν στη ζυγαριά και επιλέγονται οι παίκτες».

Για το τι αλλάζει η διαφορά των έξι βαθμών με τον Ολυμπιακό στην κορυφή ενόψει συνέχειας: «Δεν αλλάζει κάτι. Θα παίξουμε άλλες τρεις φορές με τον Ολυμπιακό. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο ματς στα Γιάννενα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Θα έχει άλλα δεδομένα αυτό το παιχνίδι σε σχέση με τον Ολυμπιακό και αυτά πρέπει να προσέξουμε».

Για την επιστροφή του στα Γιάννενα ως αντίπαλος του ΠΑΣ: «Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τον ΠΑΣ θα γυρίσω σε μια πόλη που έχω μόνο φίλους. Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Τώρα κοιτάω μόνο τους τρεις βαθμούς για την ΑΕΚ».

Για το αν βλέπει συνέχεια στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μεταξά στον πάγκο: «Σίγουρα. Έχει βάλει και τη σφραγίδα του ο Μεταξάς. Είναι σε καλή φάση στα τελευταία παιχνίδια και θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Για τη γερμανική φιλοσοφία των δύο προπονητών: «Δεν είναι παιχνίδι μεταξύ Γιαννίκη – Μεταξά αλλά ένα ματς ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό έχει σημασία».

Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΣ: «Έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, σκοράρει τελευταία με ευκολία, έχει καλό transition και μαζί με τα στημένα είναι τα δυνατά του στοιχεία».