Η Παλμέιρας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και ανάμεσα στα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και του Αμπελ Φερέιρα αλλά απορρίφθηκε λόγω του οικονομικού.

Η Παλμέιρας δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες κι έχοντας διώξει τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο από τον πάγκο ψάχνει τον επόμενο προπονητή. Στην Βραζιλία η μόδα των τελευταίων μηνών είναι οι μεγάλες ομάδες να στρέφονται πια προς την Ευρώπη για την εύρεση προπονητή μετά την σπουδαία επιτυχία του Ζόρζε Ζέσους με την Φλαμένγκο.

Έτσι, σύμφωνα με ανάρτηση του ανταποκριτή της Abola στην Βραζιλία, στην Παλμέιρας προτάθηκαν τρεις Πορτογάλοι προπονητές, ανάμεσά τους και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπελ Φερέιρα, αλλά και οι τρεις απορρίφθηκαν, αφού το κόστος της όποια συμφωνίας ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα της ομάδας του Σάο Πάολο.

Εκτός από τον Άμπελ Φερέιρα, οι άλλοι δύο προπονητές ήταν οι δύο προηγούμενοι της Μπενφίκα, Ρούι Βιτόρια και Μπρούνο Λάνγκε. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος, Μπρούνο Αντράντε, έγραψε στον λογαριασμό του στο Τwitter:

«Τρεις Πορτογάλοι προπονητές, προτάθηκαν και αναλύθηκαν από την Παλμέιρας. Ο Μπρούνο Λάγκε, Ρουί Βιτόρια και Αμπέλ Φερέιρα. Παρότι οι περιπτώσεις τους αξιολογήθηκαν και οι τρεις απορρίφθηκαν εξαιτίας του υψηλού ποσού για μια πιθανή συμφωνία. Δεν υπήρξε κάποια διαπραγμάτευση».