Ο Κώστας Κιάσσος με αφορμή το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ μίλησε για την εντυπωσιακή φετινή παρουσία των Κρητικών και τα στοιχεία που τους έχουν φέρει τόσο ψηλά.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM 89, 4:

Για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ:  «Αρχικά θέλω να πω πως βλέπουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχει ένα γκρουπ 7-8 ομάδων που είναι πολύ δυνατές. Είχαμε καιρό να δούμε δυνατές ομάδες όπως ο ΟΦΗ, η Ξάνθη και η Λάρισα. Τώρα για το παιχνίδι πιστεύω θα δούμε καλό ποδόσφαιρο καθώς μιλάμε για δυο κλαμπ που δεν αλλάζουν την φιλοσοφία τους ανεξαρτήτως ποιον αντιμετωπίζουν. Αξιοποιούν στο έπακρο όλα τα σημεία του γηπέδου, βγάζουν πολλούς παίκτες στο τελευταίο τρίτο και νομίζω πως πρόκειται για ένα από τα πολύ δυνατά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος».

Για τα χαρακτηριστικά του ΟΦΗ: «Νομίζω πως είναι ένας συνδυασμός πολλών χαρακτηριστικών για την φετινή πορεία του ΟΦΗ. Δεν μπορεί μόνος ο ποδοσφαιριστής ή μόνος ο προπονητής να αλλάξει μια ομάδα. Υπάρχει μια σωστή φιλοσοφία γύρω από την ομάδα, και με ηρεμία και πίστη ακολουθούν το πλάνο που έχουν φτιάξει για το σύλλογο. Το θέμα ξεκινάει από τις ακαδημίες και φτάνει μέχρι την πρώτη ομάδα. Ο ΟΦΗ αυτή την στιγμή έχει μια ηρεμία που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Όλο αυτό το μοντέλο, έχει φέρει την ομάδα εκεί που είναι μέχρι τώρα».

Για την ποιότητα του ρόστερ: «Ο ΟΦΗ έχει παίκτες με ποιότητα και μπορεί και  αξιοποιεί σωστά. Το παιχνίδι τους αρχίζει πάντα από πίσω και έχει αμυντικούς που είναι καλοί στο ανοιχτό παιχνίδι του αντιπάλου. Μια ομάδα, που εφαρμόζει τέτοιο τρόπο παιχνιδιού με τόσο ανοιχτές γραμμές, χρειάζεται απαραίτητα τέτοιους αμυντικούς για την στιγμή που θα χαθεί η μπάλα από τα πόδια τους».

Για την ισορροπία που χρειάζονται οι ομάδες που παίζουν επιθετικά μεταξύ άμυνας και επίθεσης: «Εγώ νομίζω πως οι ομάδες που παίζουν επιθετικά χωρίζονται σε τέσσερις φάσεις. Να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, να ανοίγουν τον χώρο όταν επιτίθενται, να κλείνουν τα κενά και να κρατούν μια ισορροπία. Βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ρίσκο. Όλοι οι προπονητές προσπαθούν να βάζουν τα δικά τους τακτικά κομμάτια για να μην υπάρξει πρόβλημα στην άμυνα. Βλέπουμε νέους προπονητές με νέες ιδέες και θεωρώ πως αυτό χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την διάρκεια του φετινού ΟΦΗ: «Το εύχομαι να παραμείνει ο ΟΦΗ εκεί που είναι για να βλέπουμε και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα υπάρχει και το ντεφορμάρισμα κατά την διάρκεια της σεζόν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει δείγματα για να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Έχει το βάθος στο ρόστερ, έχει καλό προπονητή και έχει και την απαραίτητη ηρεμία για να συνεχίσει έτσι».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Μπορεί το θέμα του ΠΑΟΚ φέτος να μην είναι ψυχολογικό αλλά απλά να χρειάζεται χρόνος γιατί στο ποδόσφαιρο ένας προπονητής δεν μπορεί κάποιος να αλλάξει αυτά που θέλει σε ένα μήνα. Ο φίλαθλος κόσμος πιέζει για το αποτέλεσμα αλλά πρέπει να τα υπολογίζουμε όλα. Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή ανερχόμενο που θα κάνει μια μεγάλη καριέρα. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ και πιστεύω πως μόνο ευνοημένος θα βγει από αυτό».

Για την μάχη γα την εξάδα: «Θεωρώ πως θα είναι  4-5 ομάδες που θα διεκδικούν την είσοδο στα play-off ακόμη και ο Παναθηναϊκος. Ο Γιώργος Δώνης κάνει πολύ καλή δουλειά και ο στόχος της είναι πάντα να βρίσκεται ψηλά. Δεν είναι η θέση του Παναθηναϊκού αυτή που βρίσκεται τώρα».