Η ΠΑΕ Ιωνικός εξέδωσε ανακοίνωσε-απάντηση σ’ αυτή του Παναιτωλικού, για την ρατσιστική επίθεση στον παίκτη της ομάδας του Αγρινίου, Νταγκό.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Παναιτωλικό ο Νταγκό των φιλοξενούμενων κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο του μέσω των social που διατηρεί.

Η απάντηση της ομάδας της Νίκαιας ήρθε την Δευτέρα (16/5) το μεσημέρι και σε αυτή τονίζει πως στον Ιωνικό αγωνίζονται παίκτες από 13 διαφορετικές εθνικότητες και πως η Νίκαια είναι μια πόλη που φιλοξενεί μετανάστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Επίσης αναφέρει πως κανείς δεν έχει αντιληφθεί αν έχει γίνει κάποιο μενονωμένο περισταστικό και τέλος τονίζει πως η αναφορά του Νταγκό προσβάλει τον κόσμο και τις προσφυγικές του ρίζες.

“Ο ρατσισμός δεν χωράει στο γήπεδό μας, ούτε στην κοινωνία και αυτό αποτελεί μια αρχή του συλλόγου μας. Λέμε όχι στον ρατσισμό και σε οποιαδήποτε διάκριση!

Θεωρούμε άδικο να λέγεται από έναν ποδοσφαιριστή σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον πως δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις, προσβάλοντας έτσι τον κόσμο της Νίκαιας και τις προσφυγικές του ρίζες…

Σε μια περιοχή προσφύγων όπως η Νίκαια, που φιλοξενεί μετανάστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, μοιάζει απίθανο να υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές και δεν έχουμε αντιληφθεί αν έχει γίνει κάποιο μεμονωμένο περιστατικό.

Σε μια ομάδα όπως ο Ιωνικός με ποδοσφαιριστές από 13 διαφορετικές εθνικότητες, θα ήταν αδύνατο να υπάρξουν ρατσιστικές συμπεριφορές προς κάθε άνθρωπο και προς πάσα κατεύθυνση. Θα ήταν σαν να προσβάλαμε ένα δικό μας παιδί!

Φαινόμενα ρατσισμού δεν υπήρχαν ποτέ στο γήπεδο της Νεάπολης, ούτε τα ανεχτήκαμε ποτέ, κάτι που έχουμε αποδείξει τόσα πολλά χρόνια με τις πράξεις μας.

Ευχόμαστε στην ομάδα του Παναιτωλικού και σε όλους τους ποδοσφαιριστές του να έχουν καλή συνέχεια με υγεία”!