Την επιθυμία του να δει τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό εξέφρασε μιλώντας σε γαλλικό μέσο ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» και θρύλος της επόμενης αντιπάλου του, Ναντ, Κριστιάν Καρεμπέ. Τι είπε για την… μισή Ελλάδα Ολυμπιακών, το μέλλον του και τη φετινή σεζόν.

Συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης παραχώρησε ο Κριστιάν Καρεμπέ στο γαλλικό δίκτυο France 3 Pays de la Loire, ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων με τις οποίες έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του, του Ολυμπιακού και της Ναντ.

Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών μίλησε για τον ρόλο του στο Λιμάνι, τις μεταγραφές των Μαρσέλο και Χάμες, ενώ αναφερόμενος στη φετινή σεζόν τόνισε πως «είναι ένα καλό μάθημα για να μάθουμε από τα λάθη μας». Παράλληλα δήλωσε άγνοια για το μέλλον του, ενώ επανέλαβε και την επιθυμία του να δει τους «ερυθρόλευκους» σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Κριστιάν Καρεμπέ:

Για το πως πήγε στον Ολυμπιακό: «Ο κ. Μαρινάκης είχε ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει για παίκτες που είχαν… σημαδέψει θετικά την ομάδα. Το όνομά μου ήρθε πρώτο. Με προσκάλεσαν σε μία φιέστα και στο τέλος χωρίς να το ξέρω πέρασα συνέντευξη για δουλειά. Μετά μου ζήτησε να γυρίσω στην ομάδα».

Για τον ρόλο του: «Ο στόχος μου είναι να λειτουργώ ως σύμβουλος και να προσπαθώ να βοηθήσω στο να φτιάχνεται ξανά η ομάδα. Κοιτάζω το τι μπορώ να φέρω. Αυτό το κάτι καινούριο. Το κάτι διαφορετικό. Σιγά σιγά. Λίγο, λίγο το ζητούμενό μας είναι να φέρουμε τον σύλλογο στα ευρωπαϊκά στάνταρντς, να προσελκύσουμε ποιοτικούς παίκτες αλλά και να δείξουμε σε όλον τον κόσμο το τι είναι το ελληνικό Πρωτάθλημα. Τον κόσμο τον ελκύει η ομάδα όμως υπάρχουν και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτός είναι ο τρόπος να ελκύεις παίκτες. Έχουμε επίσης τη σωστή οικονομική εικόνα για να προσελκύουμε ποδοσφαιρικούς αστέρες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πόλος έλξης για αυτό το Πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να μαθαίνουμε από τους άλλους στην Ευρώπη και να μεγαλώνουμε όλο και πιο πολύ».

Για το τι ρόλο έχει στις μεταγραφές: «Είναι κάτι στο οποίο λειτουργούμε συλλογικά για να βγει απόφαση. Είναι αλήθεια πως έχουμε προφίλ παικτών που μπορούν να έρθουν εδώ. Υπάρχει καθημερινά πίεση και οι οπαδοί το δείχνουν αυτό. Κάθε παίκτης πριν έρθει εξετάζεται διεξοδικά ανεξάρτητα από την ποιότητά του. Πάνω απ’ όλα μετράει η δύναμη του χαρακτήρα σε έναν παίκτη. Και αυτό διότι για να έρθεις εδώ και να νικήσεις δεν είναι το ίδιο. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα».

Για τους Βαλμπουενά και Μαρσέλο: «Είναι σαν να… αναγεννήσαμε αυτούς τους παίκτες. Έχουν ακόμα το πάθος. Είναι παίκτης με ισχυρό χαρακτήρα. Είναι εδώ διότι έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο και αυτό το μοιράζονται με τους συμπαίκτες τους και την ομάδα. Βλέπουμε την επίδρασή τους στον σύλλογο. Ο Χάμες Ροντρίγκες έχει επίσης αυτήν την αύρα. Την αύρα που βελτιώνει το παιχνίδι της ομάδας και που οι συμπαίκτες του τη νιώθουν. Φυσικά οι αυτοματισμοί δουλεύονται. Αυτό έχει να κάνει με τη δουλειά του τεχνικού επιτελείου».

Για τη Ναντ: «Όταν ήμουν παίκτης στον Ολυμπιακό είχα δώσει την ιδέα στον τότε πρόεδρο να πάρουμε πράγματα από μία ομάδα όπως η Ναντ. Να… αντιγράψουμε κάποια καλά στοιχεία. Ο πρόεδρος είχε ήδη κάνει προεργασία και αναμόρφωσε το προπονητικό κέντρο. Είχαν έρθει ορισμένοι μηχανικοί από τη Ναντ και το προπονητικό της για να κάνουν κάτι αντίστοιχο εδώ. Δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά γήπεδα. Παρόλα αυτά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια φτιάξαμε μία πολύ καλή δομή και έχουμε τις ίδιες συνθήκες με όλες τις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη σε επίπεδο προπονητικού κέντρου. Ορισμένοι μπορεί να εκπλήσσονται που έχουμε εγκαταστάσεις τέτοιας ποιότητας».

Για το αν ο Ολυμπιακός ελκύει τους πιο καλούς νέους παίκτες στη χώρα: «Προφανώς. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό που έχει 47 Πρωταθλήματα. Πάνω από τη μισή Ελλάδα υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Αυτό τα λέει όλα. Τα περισσότερα παιδιά θέλουν να έρθουν να παίξουν εδώ. Χρειάζεται βέβαια καθημερινή δουλειά και προσπάθεια. Να φέρεις αυτά τα παιδιά και να τα προετοιμάσεις καλά και σωστά».

Για την ομάδα του Ολυμπιακού και την ανοικοδόμηση της: «Παραμένω αισιόδοξος. Οι εμφανίσεις μας έχουν βελτιωθεί αλλά σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι που η ευρωπαϊκή μας παρουσία τελείωσε τόσο νωρίς. Όμως είναι και ένα καλό μάθημα για να μάθουμε από τα λάθη μας».

Για τη Ναντ και το ντέρμπι και αν θα αφήσουν έτσι το ματς: «Δεν θα αφήσουμε έτσι το ματς με τη Ναντ. Υπάρχει σε αυτό το ματς η δυνατότητα να φανούν νέα παιδιά. Η ευρωπαϊκή παρουσία δίνει άλλη αξία στην ομάδα. Υπάρχει ο κόσμος μας που θα μας βλέπει. Δεν θα το αφήσουμε έτσι όχι».

Για το αν το μέλλον του θα είναι στον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω (γέλια). Ο χρόνος θα δείξει. Είμαι πολύ καλά εδώ και έχω την τιμή να έχω αυτόν τον ρόλο. Εκτιμώ όλα αυτά που μου έχει προσφέρει ο κ. Μαρινάκης. Το αύριο είναι σαν ένα ερωτηματικό για μένα αλλά όπως και να έχει είμαι καλά εδώ».

Για το αν θα γύριζε ως αθλητικός διευθυντής στη Ναντ: «Είμαι καλά εδώ και με το γεγονός ότι έχω αυτή τη δουλειά. Το πρόζεκτ μας εδώ δεν έχει τελειώσει. Είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ. Εγώ θέλω να πάμε αυτήν την ομάδα σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Πάντα το λέω ακόμα και ας ξέρω ότι ορισμένοι μπορεί να γελάνε ακούγοντάς το ή να γελάνε με την τοποθέτηση αυτή. Όμως αυτή είναι η ιδέα. Για έναν τέτοιο ευρωπαϊκό σύλλογο».