Στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Μάλαγα θα κριθεί η υπόθεση του Σέρχιο Κόκε ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 16 ετών καθώς η εισαγγελική πρόταση τον χαρακτηρίζει επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης επί της υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών για την οποία είχε φυλακιστεί το 2020.

Τη Δευτέρα (27/3) ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη θα παρουσιαστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Μάλαγα και βρίσκεται σε δύσκολη θέση έπειτα από την εισαγγελική πρόταση. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo» διατρέχει κίνδυνο φυλάκισης έως και 16 ετών καθώς επίσης και χρηματικού προστίμου 150.000 ευρώ. «Ο Σέρχιο Κόκε αντιμετωπίζει το αίτημα του εισαγγελέα για φυλάκιση έως και 16 χρόνων, ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης αφιερωμένης στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και διακίνησής του σε ευρωπαϊκές χώρες». Σημειώνει μάλιστα ότι στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη 17 πρόσωπα.

Στέκεται μάλιστα στο κατηγορητήριο του εισαγγελέα σύμφωνα με το οποίο ο Σέρχιο Κόκε είχε αναλάβει τη διεύθυνση των επιχειρήσεων ξεκινώντας από τις ποσότητες, την τιμή της αγοράς αυτών αλλά και διάθεσής τους. «Το ναρκωτικό που αγόραζαν συνήθως ήταν μαριχουάνα και αργότερα το συσκεύαζαν με ηλεκτρική σκούπα και το παρέδιδαν σε ξένους μεταφορείς για μεταφορά με φορτηγά από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες». Κατά το κατηγορητήριο, ο αδερφός του Σέρχιο Κόκε είχε αναλάβει μέρος των μεταφορών των ναρκωτικών ουσιών. Ο Κόκε είχε φυλακιστεί για σχεδόν δύο χρόνια για να ακολουθήσει η προσωρινή αποφυλάκισή του έως ότου ξεκινήσουν τα δικαστήρια.