Μετά την αποκάλυψη για τα κρούσματα κορονοιού που εντοπίστηκαν στην ομάδα του Άρη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιούμης εξέφρασε την άποψη του πως ολόκληρη η ομάδα πρέπει να μπει σε καραντίνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Metropolis 95.5FM»:

«Η διαδικασία είναι γνωστή. Όταν διαπιστωθούν κρούσματα κορωνοϊού το πρώτο που γίνεται είναι η ιχνηλάτηση και με ποιους ήρθαν σε επαφή τα άτομα αυτά. Αυτοί που βρέθηκαν αρνητικοί δεν σημαίνει ότι είναι αρνητικοί. Μπορεί στο δεύτερο τεστ που θα κάνουν να διαγνωστούν θετικοί. Έπρεπε όλη η ομάδα να μπει σε καραντίνα γιατί με την διεξαγωγή των προπονήσεων τίθεται ο κίνδυνος να προσβληθούν περισσότερα άτομα από τον ιό.

Ο αγώνας που θα γίνει σήμερα ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι πιθανό να έχουμε κρούσματα. Το βίντεο που είδα στο πούλμαν με τους παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν είναι ο τέλειος τρόπος για να μεταδοθεί η νόσος. Δεν είναι πάντα αξιόπιστα τα τεστ, καθώς γίνονται λίγες μέρες πριν τα παιχνίδια. Με τις καινούργιες τεχνικές που υπάρχουν η αξιοπιστία των τεστ είναι γύρω στο 80%. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάνουν 1/5».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος για lockdown στη Θεσσαλονίκη:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στη Θεσσαλονίκη και φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει lockdown τις επόμενες μέρες στην πόλη. Αν τα μέτρα τα εφάρμοζαν όλοι από την αρχή τα πράγματα θα ήταν καλύτερα τώρα. Δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά η ροή που έχουμε το τελευταίο διάστημα που είναι ραγδαία. Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και τα κρούσματα ανεβαίνουν με ταχείς ρυθμούς».

Για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ανοίξουν τελικά τα γήπεδα:

«Θα ήταν ο απόλυτος παραλογισμός να άνοιγαν τώρα τα γήπεδα με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού που έχουμε το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα».