Ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης μίλησε αντί εκείνου για το αποψινό παιχνίδι της Λαμίας (03/04-19:30) στην κάμερα της NOVA και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και έτοιμος για το ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Μίλησε για την διακοπή λέγοντας πως είναι σημαντική για τους παίκτες, αφού τους βοηθάει να αποφορτιστούν και ξεκουραστούν ψυχολογικά. Ανέφερε ακόμη πως είναι σημαντικό το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έδειξαν φέτος στο τεχνικό επιτελείο πως δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί με την απόδοση και την συμπεριφορά τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA Sports:

Για το πως κύλησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ:

«Είμαστε συγκεντρωμένοι, έτοιμοι κι αναμένουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία. Κι αυτό, όπως και όλα τα άλλα παιχνίδια δεν είναι εύκολο. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και δεν είσαι αυτός που πρέπει, δεν μπορείς να κάνεις εύκολο το έργο σου. Νομίζω ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλή ετοιμότητα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει».

Για την επιστροφή από τη διακοπή και την νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Είναι σημαντική η επιστροφή από τη διακοπή. Η αλήθεια είναι ότι όταν υπάρχει μία διακοπή, έχεις χρόνο να δουλέψεις και να κάνεις κάποια πράγματα που πιθανόν θέλεις και λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων που έχει η ομάδα δεν υπάρχει χρόνος, αλλά εμείς έχουμε πολλά παιδιά στις Εθνικές ομάδες και πάλι λείπουν αρκετοί. Είναι χαρά για την ομάδα να έχει διεθνείς και λείπουν από τις προπονήσεις φυσικά αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Είναι σημαντικό όταν η ομάδα επιστρέφει, να δεις την ομάδα που περιμένεις κι αυτά που δούλεψες, να τα δεις στο γήπεδο. Όταν υπάρχουν συνεχόμενα ματς, η διακοπή σου δίνει κυρίως μία ξεκούραση ψυχολογική, μία αποφόρτιση. Είναι σημαντικό και το σωματικό κομμάτι, αλλά πιο σημαντικό είναι το ψυχολογικό. Βγαίνουν από την πίεση οι παίκτες και παίρνουν μερικές ανάσες».

Για τη νίκη στο ντέρμπι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει λύσεις από πολλούς διαφορετικούς παίκτες:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, μπορούμε να κερδίσουμε τους αντιπάλους μας. Αυτό νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό από όλα τα άλλα. Είναι σημαντικό στο τέλος να παίρνεις το αποτέλεσμα. Πολλές φορές μπορεί να παίζεις φανταστικό ποδόσφαιρο ή να κάνεις αυτά που πιστεύεις ότι έπρεπε να κάνεις και για τον “Χ” λόγο να μην μπορείς να κερδίσεις. Το σημαντικό είναι στο τέλος να παίρνεις τη νίκη και να αναλύεις τι πήγε σωστά και τι όχι, αναλύοντας την πραγματικότητα όπως είναι για να συνεχίσεις.

Φέτος αυτό που έδειξαν τα παιδιά σε όλους μας, είναι ότι δεν υπάρχουν βασικοί και μη βασικοί στην ομάδα. Όλοι έχουν πάρα πολλές συμμετοχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη και είναι σημαντικό να παίρνουμε λύσεις -ασίστ ή γκολ- από διάφορους παίκτες της ομάδας. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει η έννοια πρώτη ή δεύτερη επιλογή στην ομάδα μας. Όλα τα παιδιά έχουν παίξει πάρα πολύ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχουμε πάρει πολλά γκολ και ασίστ από πολλούς παίκτες. Στο επιθετικό -αλλά και στο αμυντικό κομμάτι- η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι όλα αυτά τα γκολ προέρχονται από διαφορετικούς παίκτες. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση».

Για το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία:

«Η Λαμία είναι μία πάρα πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο, μπαίνοντας στο γήπεδο. Εύκολο το κάνεις αν είσαι συγκεντρωμένος. Η Λαμία είναι απελευθερωμένη πλέον, δεν έχει να χάσει κάτι. Συμμετέχει σε μία διαδικασία που είναι όμορφη γι’ αυτήν κι αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».