Την πρώτη του προπόνηση ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού, πραγματοποίησε ο Έλληνας τεχνικός στο «Γ. Καλαφάτης», ενώ μίλησε και στους παίκτες.

Ο Χρήστος Κόντης, λίγο μετά την ανακοίνωσή του από τους πράσινους, έπιασε αμέσως δουλειά, επιστρέφοντας ως πρώτος προπονητής.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Έλληνας τεχνικός παρουσιάστηκε και μίλησε στους παίχτες: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Για μένα αυτός ο σύλλογος σημαίνει πολλά”. ήταν τα πρώτα του λόγια ενώ συνέχισε λέγοντας:

“Πετύχαμε πολλά μαζί, ξέρω τους περισσότερους από εσάς και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στον σύλλογο. Σε αυτές τιςς 10 μέρες πρέπει να βρούμε τρόπο να βάλουμε στην άκρη τα προβλήματά μας και να σκεφτούμε συλλογικά. Το έχουμε και μπορούμε να πετύχουμε την κατάκτηση του κυπέλλου και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

“Απο σήμερα, η καρδιά, η ψυχή και το μυαλό όλων μας πρέπει να είξναι στο πως θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Με τον τελικό κυπέλλου θα ασχοληθούμε την Δευτέρα. Πρέπει να βρούμε τρόπο να συνδεθούμε ξανά με τον κόσμο.Αυτό θα γίνει με την απόδοση και το πάθος μας, με κάθε κίνηση και ενέργεια μέσα στο γήπεδο”.

“Να ξέρετε ότι όλοι είσαστε σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Πάμε να δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Με το βλέμμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή, ο Κόντης προπόνησε για πρώτη φορά τους παίκτες του «τριφυλλιού». Το πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση, rondo, δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και δουλειά σε ανάπτυξη και τελειώματα.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος ακολούθησαν οι Ιωαννίδης, Μάγκνουσον προτού συνεχίσουν με ατομικό. Με άδεια απουσίασε ο Αϊτόρ.