Ο Χουάνκαρ φρόντισε να ξεκαθαρίσει για ακόμα μία φορά την επιθυμία του να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, με τις διαπραγματεύσεις της ανανέωσης του να είναι σε εξέλιξη.

Είναι απ’ τα κορυφαία αριστερά μπακ του πρωταθλήματος. Ο Χουάνκαρ διανύει τη δεύτερη σεζόν του στον Παναθηναϊκό, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του. Όπως και όλη η ομάδα του Τριφυλλιού.

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Ισπανού άσου. Οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συνεργασίας, έχουν ξεκινήσει χωρίς να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Κάτι που δείχνει πως δεν έχει βρεθεί η… χρυσή τομή. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα συμβεί.

Μετά το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, οι Πράσινοι θα επιστρέψουν στις συζητήσεις μαζί του. Έχοντας κοινή επιθυμία την ανανέωση του συμβολαίου του. Μάλιστα, ο Χουάνκαρ παρά τα δημοσιεύματα στην Ισπανία για έντονο ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες γι’ αυτόν, δεν σταματά να λέει πως θέλει να μείνει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό.

Το ξανάκανε σε παρουσία που είχε σε διαδικτυακή εκπομπή στη χώρα της Ιβηρικής. Όταν η κουβέντα έφτασε στο μέλλον του και στο συμβόλαιο που ολοκληρώνεται, ήταν ξεκάθαρος:

«Θέλω να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα χρόνια»!