Ο Φεντερίκο Μακέντα σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Τεργέστη αναφέρθηκε στην φιλική αναμέτρηση με την Μίλαν, αλλά και στη σημασία του αγώνα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα.

Ο Ιταλός σέντερ φορ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την αναχώρηση της ομάδας του Παναθηναϊκού για την Ιταλία.

Ο Φεντερίκο Μακέντα στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι ενώ τόνισε ότι το παιχνίδι αυτό θα βοηθήσει το τριφύλλι ενόψει της έναρξης των επισήμων υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μακέντα:

Το τελευταίο ματς πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, είστε έτοιμοι; 

«Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο αλλά αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει ώστε να είμαστε ακόμα ποιο έτοιμοι ενόψει της πρεμιέρας».

Ποια είναι η σημασία αυτού του αγώνα, αφού η Μίλαν είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτή την προετοιμασία; 

«Είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο σίγουρα αλλά αυτά τα παιχνίδια με μια ομάδα σαν τη Μίλαν θα μας κάνουν να μπούμε στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητες τους, την εμπειρία τους. Μετά από τέτοια παιχνίδια οι παίκτες κερδίζουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι ωραίο για να παίζεις».

Είναι ιδιαίτερο για σένα να παίζεις κόντρα στη Μίλαν; 

«Φυσικά είναι μια ιταλική ομάδα, κατάγομαι από την Ιταλία και γι’ αυτό είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία».

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; 

«Είμαι καλά, επέστρεψα στις προπονήσεις πριν δυο μέρες. Είχα αυτό το πρόβλημα απο πέρυσι απο τα playoffs. Μου πήρε λίγο χρόνο να επανέλθω αλλά τώρα είμαι στο 100%. Το έχω ξεπεράσει πλήρως».

Λείπουν τέτοια παιχνίδια στην ομάδα; 

«Σίγουρα, όπως είπα και πριν τα παιχνίδια αυτά θέλει να τα παίζει κάθε παίκτης. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και σαν μεγάλο κλαμπ πρέπει να παίζεις τέτοια παιχνίδια για να επιστρέψεις στο υψηλό επίπεδο. Τώρα μπορεί να είναι φιλικός αγώνας αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι ένας αγώνας για ευρωπαϊκή διοργάνωση».