Ο Άκης Μάντζιος, μίλησε για τον ρόλο του προπονητή και πως είναι πολύ πιο δύσκολος σε σχέση με αυτή του ποδοσφαιριστή, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα τους.

Ο μεγάλος χορηγός του Άρη η Novibet, προχώρησε στην δημιουργία ενός επεισοδίου με τίτλο «Εκτός Έδρας με τον Άρη» το οποίο είναι στο επίσημο κανάλι της στο youtube, στην προσπάθεια της να μάθει πως είναι η καθημερινότητα των ομάδων που συνεργάζεται.

Ο Άκης Μάντζιος, μίλησε στους συντελεστές του επεισοδίου, αναφερόμενος για τον ρόλο του προπονητή και του ποδοσφαιριστή, συμπεραίνοντας πως είναι δύο πράγματα που δεν συγκρίνονται.

Αναλυτικά όσα είπε ο 54χρονος τεχνικός:

«Όταν είσαι ποδοσφαιριστής όλα έχουν να κάνουν με σένα, με τον εαυτό σου. Είσαι υπεύθυνος του εαυτού σου. Το πώς θα παρουσιάζεσαι… έχει να κάνει με σένα.

Ο προπονητής έχει πάρα πολλά να διαχειριστεί. Την ετοιμασία, έχεις να διαχειριστείς χαρακτήρες, νομίζω ότι έτσι όπως έχει γίνει η προπονητική, ο προπονητής είναι ένας καλός διαχειριστής.

Είναι ένα γκρουπ ανθρώπων το οποίο πρέπει να διαχειριστείς και να οργανώσεις και δεν συζητάω μετά ότι πρέπει να διαχειριστείς και τους ανθρώπους της διοίκησης, γιατί κι εκεί χρειάζεται μια διαχείριση για να είναι ομαλή η συνεργασία και με τη δουλειά σου και μ’ αυτό που επιθυμείς να μπορεί και η διοίκηση να δέχεται και να προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα που έχει ο εκάστοτε προπονητής στην οργάνωση και την καθημερινότητα. Άρα δηλαδή δεν υπάρχει σχέση (μεταξύ των δύο ρόλων, ποδοσφαιριστή και προπονητή)».